Barion Pixel
Barkóczi Balázs: Rekordmagas infláció, elszabaduló árak - Így kezdődik 2022

Barkóczi Balázs: Rekordmagas infláció, elszabaduló árak - Így kezdődik 2022

2022.01.03.

Barkóczi Balázs: Rekordmagas infláció, elszabaduló árak - Így kezdődik 2022

 

Barkóczi Balázs sajtótájékoztatón összegezte, mi történik, ha nem egy felelős kormány, hanem egy bűnszervezet vezeti az országot: rekordgyenge forint, rekordmagas infláció és üzemanyagárak.

A DK szóvivője arra emlékeztetett, hogy tavaly 18 percenként halt meg valaki Magyarországon a koronavírus szövődményeiben. „A tömeges tesztelés elmaradása, a kontaktkutatás összeomlása és az egészségügy évtizedes kivéreztetése azt eredményezte, hogy az Orbán-kormányé a világ egyik legrosszabb járványkezelése és egyik legnagyobb halálozása. Így fordultunk rá 2022-re, közel 40 ezer koronavírusban elhunyttal” – figyelmeztetett az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje.

Barkóczi Balázs arra is felhívta a figyelmet, hogy tavaly többször is elérte, majd megdöntötte a forint a történelmi mélypontot. „Soha korábban nem ért olyan keveset a fizetésünk és a nyugdíjunk, mint az elmúlt hónapokban. Az orbáni gazdaságpolitika teljes kudarcát mindannyian érezhettük a boltokban és érezni fogjuk a következő hónapokban is, hiszen a gyenge forint miatt 14 éves rekordon van az infláció” – tette hozzá a DK politikusa.

A szóvivő kiemelte: a rekordgyenge forint és a rekordmagas infláció elhozta a rekordmagas üzemanyagárakat is. „A helikopteren, magánrepülőn és szolgálati limuzinban utazó fideszes elit azt akarja velünk elhitetni, hogy örülnünk kellene a 480 forintos hatósági benzinárnak, pedig az Orbán-kormány előtt ennek alig több mint a feléért tankolhattunk. A hatósági ár csak egy szépségtapasz minden idők legmagasabb benzinárán” – szögezte le Barkóczi.

A lista negyedik pontjaként az országgyűlési képviselőjelölt elmondta: a Forbes összesítése szerint a miniszterelnök szomszédja és gyerekkori barátja, Mészáros Lőrinc ma a leggazdagabb magyar, közel 500 milliárd forintos vagyonnal. „Ez volt a kormány egyetlen valódi célja a tavalyi évben is, hogy minél több pénzt lopjon el a közösből a megfelelő strómanok, rokonok, vejek és gázszerelők nevére” – összegzett a DK szóvivője.

„A Demokratikus Koalíció szerint nagyon világos, hogy miről fognak szólni a következő hónapok: vagy leváltjuk az Orbán-kormányt és a Fidesz rendszerét a tavaszi választáson, vagy folytatódik az ország húsbavágó mélyrepülése, ahonnan talán már soha nem lesz visszaút. Mi, DK-sok azért dolgozunk, hogy az egységes ellenzék egyszer és mindenkorra leváltsa ezt a kormányt áprilisban és egy élhető, szabad, európai Magyarországot teremtsünk” – zárta sajtótájékoztatóját Barkóczi Balázs.

RSS
Kapcsolódó politikusok