Barion Pixel
Parragh László elismerte, hogy a kormány lemond sok tízezer állását elveszített emberről - Parragh távozzon valamennyi köztisztségéből!

Parragh László elismerte, hogy a kormány lemond sok tízezer állását elveszített emberről - Parragh távozzon valamennyi köztisztségéből!

2020.04.08.

Parragh László elismerte, hogy a kormány lemond sok tízezer állását elveszített emberről - Parragh távozzon valamennyi köztisztségéből!

 

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője szerdai, online sajtótájékoztatóján reagált Parragh László kedd este, az ATV-ben elhangzott mondataira. 

 

“A magyar polgárok tegnap riasztó pillanatképet kaphattak arról, hogy hogyan tekint a kormány a válságra és a válságkezelésre.” - közölte Barkóczi, majd felidézte Orbán Viktor gazdasági tanácsadójának a szavait: “Annyi ember ment tönkre az elmúlt napokban, és most is megy tönkre, hogy ezzel nem tudunk mit kezdeni”. 

 

‘A Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a kormány Nemzeti Versenyképességi Tanácsának tagja, a miniszterelnök gazdasági tanácsadója tehát szó szerint azt mondja a válságra és a tömeges elbocsájtásokra, hogy nem tudnak ezzel mit kezdeni” - ismételte a DK szóvivője. 

 

Barkóczi Balázs kijelentette, a Demokratikus Koalíció szerint ez annak a kormányzati beismerése, hogy a kormány nem tudja vagy nem akarja kezelni a válságot. Elmondása szerint ha ugyanis Orbán Viktor gazdasági tanácsadója mondja azt, hogy ezzel nem tudnak mit kezdeni, az azt jelenti, hogy a kormány nem akar vagy nem tud mit kezdeni a válsággal, a tömeges elbocsájtásokkal, a bajba került munkahelyekkel. 

 

“A DK felszólítja Parragh Lászlót, hogy még a mai napon mondjon le minden köztisztségéről! Nincs szükség sem olyan gazdasági tanácsadóra, sem olyan kamarai elnökre, aki csak szétteszi a kezét, amikor emberek, családok, vállalkozások mennek tönkre.” - közölte a szóvivő. 

 

Barkóczi szerint nehéz eldönteni, hogy Parragh László mondata egy buta elszólás vagy egy cinikus beismerés. 

 

“Azt ugyanis látjuk, hogy ebben az országban most is mindenre van pénz, csak az emberekre, munkahelyekre, vállalkozásokra vagy kórházakra nincs. Van pénz Mészáros Lőrinc 17 milliárdos erőművének felvásárlására, van pénz Orbán Viktor vejének támogatására. Közben a kormány azt mondja a frissen elbocsájtott tízezreknek, hogy az ő sorsukkal nem tud mit kezdeni. Közben a kormány azt mondja a bajba került magyar vállalkozásoknak, hogy velük nem tud mit kezdeni.“ - hangsúlyozta a Demokratikus Koalíció szóvivője, zárásként hozzátéve: ez a kijelentés nagyon egyértelműen megválaszolja azt a kérdést, hogy miért nincs Magyarországon a mai napig érvényben érdemi válságkezelő csomag: azért, mert a kormány nem akar vagy nem tud mit kezdeni a válsággal.

RSS
Kapcsolódó politikusok