Barion Pixel
A kórházak és az iskolák után a buszjáratok következnek: Nem hagyjuk, hogy a helyi közlekedést is elvegyék az önkormányzatoktól!

A kórházak és az iskolák után a buszjáratok következnek: Nem hagyjuk, hogy a helyi közlekedést is elvegyék az önkormányzatoktól!

2019.10.03.

A kórházak és az iskolák után a buszjáratok következnek: Nem hagyjuk, hogy a helyi közlekedést is elvegyék az önkormányzatoktól!

 

 

Sajtóhírek szerint a kormány az önkormányzati közlekedési vállalatok államosítására készül, tovább nyirbálva az önkormányzatok hatásköreit. Ebből arra is lehet következteni, hogy a Fidesz számos szolga-önkormányzat elvesztésével számol. A részletekről Barkóczi Balázs szóvivő és Nemes Gábor, az ellenzék XVI. kerületi polgármesterjelöltje tartott sajtótájékoztatót.

 

 

– Tapasztalatból jól tudjuk, hogy az államosítás általában az adott szektor ellehetetlenülésével jár – mondta bevezetésképpen Barkóczi Balázs, s átadta a szót Nemes Gábor polgármesterjelöltnek.

 

– A Népszava írta meg a hírt, s tudomásunk szerint a kormány egyetlen önkormányzattal sem egyeztetett. A megszokott módon erőből, egyik pillanatról a másikra akarják elvenni az önkormányzatok közlekedési cégeit, holott számos olyan magyar város van, amely rengeteget költött saját busztársaság létrehozására és üzemeltetésére.

 

A Demokratikus Koalíció nem hagyja, hogy a kormány elvegye a helyi közlekedési cégeket. A DK előre figyelmezeti a szavazókat, hogy ahol október 13-án fideszes polgármestereket választanak, ott az ellenállás hiánya miatt garantáltan el fogják venni az önkormányzatoktól a busztársaságokat. Ezután jönnek az elbocsátások és a járatritkítások.

 

Ismerjük ezt, hiszen láttuk, mi történt, amikor elvették az önkormányzatoktól a kórházakat és az iskolákat. Azt is sikerült tönkretenni, ami önkormányzati hatáskörben képes volt működni – közölte a polgármesterjelölt.

Nemes Gábor bejelentette, hogy az ellenzéki polgármesterek ezt nem fogják engedni, de ehhez az kell, hogy október 13-án az ellenzéki polgármesterek és képviselőjelöltek győzzenek.

 

A kormány az évek során egyre több hatáskört vett el az önkormányzatoktól, a közlekedés kérdésében pedig az európai hagyományokkal is szembe megy, hiszen azok önkormányzati tulajdonban vannak, az állam csak a finanszírozásba száll bele, mivel a jegyek és a bérletek sehol sem tudják fedezni a közösségi közlekedés költségeit.

 

– Nem a központosítás és nem az államosítás a megoldás, mert ez nem javítja, hanem inkább tönkreteszi a helyi közösségi közlekedést – jelentette ki Nemes Gábor polgármesterjelölt, megismételve: ahol fideszes polgármestereket választanak, ott ellenállás nélkül át fogják adni az államnak az önkormányzatok által kiépített helyi közösségi közeledést.

Meg kell védenünk a helyi közlekedést az elbocsátásoktól és járatritkításoktól, ezért október 13-án szavazzunk az ellenzéki polgármesterekre!

 

RSS
Kapcsolódó politikusok