Barion Pixel
Barkóczi Balázs:  Egy DK-sajtótájékoztató, melyről az MTI nem fog beszámolni - Rogán a lélegeztetőgéptárolás-biznisz környékén?

Barkóczi Balázs: Egy DK-sajtótájékoztató, melyről az MTI nem fog beszámolni - Rogán a lélegeztetőgéptárolás-biznisz környékén?

2021.04.16.

Barkóczi Balázs: Egy DK-sajtótájékoztató, melyről az MTI nem fog beszámolni - Rogán a lélegeztetőgéptárolás-biznisz környékén?

 

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a koronavírus-járvány miatt sebtében és meglehetősen rejtélyes módon beszerzett lélegeztetőgépek ügye már Szijjártó Péter neve mellé is kérdőjeleket sorakoztatott fel. Emlékeztetett, a külügyminiszternek nem sikerült elég egyértelműen feltárnia, hogy miért vásároltak irreálisan sokat az erősen túlárazott gépekből.

 

„Természetesen Magyarországon nem kerek a mutyi Rogán Antal nélkül, így nem túl meglepő, hogy az ő neve is felbukkant ezeknek kapcsán. A HVG számolt be arról, hogy a kormány által tavaly felesleges mennyiségben összevásárolt lélegeztetőgépek raktározása havi 90 millió forintba kerül egy olyan gödöllői telephelyen, aminek a tulajdonjoga kétszer is gazdát cserélt nemrégiben.” – sorolta a politikus, aki arra is kitért, hogy a HVG információi szerint mindkét tulajdonos Rogán Antal köreiből került ki, tehát a fölös lélegeztetőgépek tárolásának költsége erősen Fidesz-közeli zsebekbe csorog.

 

Barkóczi Balázs közölte, a Demokratikus Koalíció őszintén kíváncsi, hogy Rogán Antalnak milyen érdekeltségei vannak a nagy lélegeztetőgép-mutyiban.

 

„A kíváncsiságon túl pedig rettenetesen felháborítónak tartjuk, hogy ennek a velejéig korrupt rendszernek a sakkfigurái képesek odáig fajulni, hogy emberek tömegei halnak meg, mikor gyermekek lesznek árvák és félárvák, mikor idő előtt veszítjük el szeretteinket, és mikor a kórházakban háború folyik, ők még mindig csak és kizárólag azt nézik, hogy hogyan tudnak még többet és többet lopni.” – sorolta a szóvivő. Úgy fogalmazott, elképesztően taszító, amit ezek megengednek maguknak, ezért kell majd a 2022-es kormányváltás után számonkérni őket minden bűnükért, mert sem a lopás, sem a több ezer elkerülhető haláleset nem maradhat büntetlenül.

 

Barkóczi Balázs azt is elmondta, véleménye szerint ez a „remekül felépített rendszer” nem működhet cinkosok és falazás nélkül.

 

„A HVG-nek 100 napnyi időhúzás után sikerült közérdekű adatigényléssel megszereznie az Állami Egészségügyi Ellátóközponttól. Ebből derült ki, hogy a telephely tulajdonjoga annak a cégcsoportnak a kezébe került, akik arról híresek, hogy Rogán Antal rájuk szabta a lakáslottóként elhíresült programot 2016-ban. Több kérdés is tisztázatlan még egyébként az üggyel kapcsolatbaban, például az sem derült ki a közérdekű adatigénylás során, hogy pontosan hány készüléket tárolnak most Gödöllőn.”  - magyarázta a DK szóvivője. Barkóczi zárásként felhívta a figyelmet, az viszont feketén fehéren kiderült, hogy a telephely első tulajdonosa is Rogánékkal szokott cseresznyézni, az a cég is –nem túl meglepő módon - belvárosi ingatlanügyek környékéről közismert.

RSS
Kapcsolódó politikusok