Barkóczi Balázs: Mi elküldtük, amit Orbánék nem mertek - A DK az összes európai parlamenti képviselőhöz eljuttatta Orbán hétvégén elmondott fajelméleti fejtegetését

2022.07.25.

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője és országgyűlési képviselője sajtótájékoztató keretében úgy fogalmazott: nem lepődtünk meg, amikor Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője csak cenzúrázva merte elküldeni az európai parlamenti képviselőknek Orbán Viktor hétvégi beszédét.

„Az általa küldött összefoglalóból természetesen kimaradt Orbán fajelméleti fejtegetése is, hiszen mindenki pontosan tudja, hogy ez Európában és úgy általában a nyugati civilizációban is vállalhatatlan.” – fűzte hozzá a politikus.

„A Demokratikus Koalíció segít, ahol tud: Dobrev Klára az összes európai parlamenti képviselőnek elküldte a beszédből azt, amit Orbánék nem mertek. Vége a kettős beszédnek és a pávatáncnak, Orbán Viktort a fajelmélet sem fogja kihúzni abból az elégedetlenségből, amit az adóemeléseivel és a megszorításaival okozott a magyaroknak.” – jelentette ki a szóvivő, hangsúlyozva, Orbán többé Európában sem ölthet báránybőrt, az európai politikusok ma reggelre szóról szóra és betűről betűre ismerik a magyar miniszterelnök véleményét a fajok keveredéséről.

„A DK szerint a fideszes Mein kampf csak tovább mélyíti az Orbán és Európa közti szakadékot, biztosra vehetjük, hogy nem közelebb, hanem távolabb kerültünk attól, hogy Orbán Viktor rendszere bármilyen uniós forráshoz jusson.” – emelte ki a politikus.

Barkóczi Balázs emlékeztetett, az EU azt mondta, hogy tolvajoknak és bűnözőknek nem ad pénzt.

„Ugyanilyen európai alapérték az is, hogy senkit sem a származása alapján ítélünk meg, mert arról senki sem tehet. Az embereket a tetteik és szavaik alapján ítéljük meg, az alapján, hogy milyen emberek. Tarthatja magát Orbán Viktor fajtiszta akárminek, ezek a gondolatok a második világháború végével és a holokauszttal örökre elbuktak. Aki pedig a szájára veszi őket és fajelméletről hadovál, az magyarként, európaiként és emberként is elbukik, erre nincs bocsánat.” – mondta zárásként a politikus.

Barkóczi Balázs
A DK oktatáspolitikusa, országgyűlési képviselője