Barion Pixel
Erdogan-káosz: Egy B-kategóriás diktátor miatt vegzálták Budapest lakosságát

Erdogan-káosz: Egy B-kategóriás diktátor miatt vegzálták Budapest lakosságát

2019.11.08.

Erdogan-káosz: Egy B-kategóriás diktátor miatt vegzálták Budapest lakosságát



A Demokratikus Koalíció felszólítja a rendőrséget és a Terrorelhárítási Központot (TEK), hogy azonnal vizsgálják ki, miért bénult meg a főváros közlekedése Orbán Viktor miniszterelnök és Recep Tayyip Erdogan török elnök találkozójának idején – jelentette be sajtótájékoztatón Barkóczi Balázs szóvivő.



– A diktátortalálkozó során újra bizonyossá vált, hogy Orbánnak fontosabb saját hűségéről biztosítania illiberális haverjait, mint az, hogy az ország fővárosa normálisan működjön. Semmi sem indokolta azt, hogy egy B-kategóriás diktátor miatt – aki messze nem tartozik a világ legjobban védett vezetői közé – a magyar miniszterelnök saját népét vegzálja. Utakon, munkahelyükön vagy a metróban ragadt emberek, lezárt belváros, leálló tömegközlekedés, késések, szüleikre hiába váró óvodás és iskolás gyerekek: ez a találkozó napjának mérlege. 

 

A véreskezű félázsiai diktátor és magyar haverja illiberális módon valósították meg a sétáló Budapest programját. A Demokratikus Koalíció azonnali vizsgálatot követel annak érdekében, hogy kiderüljön, miképpen fordulhatott elő, hogy a két diktátor találkozója miatt megbénult a főváros.

 

A budapestieknek hosszú órákig kellett arra várakozniuk, hogy újra birtokba vehessék saját lakóhelyüket. Nem az állami propagandarádióban elrebegett köszönetet, hanem bocsánatkérést várunk el attól, akinek Erdogan érdekei saját népénél is fontosabbak – jelentette ki Barkóczi Balázs.

 

A szóvivő szégyentelenségnek nevezte azt, hogy a Magyarországra már-már hazajáró diktátorok budapesti randevúinak a főváros lakosai isszák meg a levét. – Ez a találkozó sem szolgált másra, mint hogy Erdogan és Orbán a nyilvánosság előtt erősítsék meg illiberális szövetségüket, és megüzenjék Európának: hiábavaló a hazai és nemzetközi tiltakozás, a magyar miniszterelnök továbbra is segíteni fogja Erdogan gyilkos politikáját a szíriai kurdok ellen – mondta Barkóczi Balázs. Hangsúlyozta:

 

Érdemes megjegyezni Erdogan látogatásának napját, amikor Orbán bebizonyította, hogy fontosabb neki kifejezni hűségét Erdogannak, mint Budapest lakosainak az érdekei.

RSS
Kapcsolódó politikusok