Barion Pixel
Influenza-oltás - Elfogyott az oltóanyag, egyre hosszabbak a várólisták

Influenza-oltás - Elfogyott az oltóanyag, egyre hosszabbak a várólisták

2020.11.10.

Influenza-oltás - Elfogyott az oltóanyag, egyre hosszabbak a várólisták 

 

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője keddi sajtótájékoztatóján ismertette: a Népszava kérdezett meg 20 háziorvost arról, hogy hogyan állnak az influenzaoltások beadásával. 

 

“A háziorvosok 90%-a arról számolt be, hogy sok helyen már most elfogyott az oltóanyag, ezért nem is tudnak már oltani. Ráadásul éppen abból a típusú oltóanyagból van hiány, amit gyerekeknek, időseknek és krónikus betegeknek lehetne beadni, tehát félő, hogy éppen a legveszélyeztetettebbek nem jutnak influenza elleni oltáshoz.” - foglalta össze a DK szóvivője. 

 

Barkóczi Balázs kijelentette: a Demokratikus Koalíció szerint a kevés influenzaoltás is azt mutatja, hogy a kormány hónapokon át nem csinált semmit, és nem készült fel a járvány második hullámára. 

 

“Az országot is azért zárták le, mert alkalmatlannak bizonyultak a járvány megfékezésére. Ha még a gyerekeknek, időseknek, krónikus betegeknek sem jut a nagy dérrel-dúrral beharangozott ingyenes influenzaoltásból, az csak újabb bizonyítéka lesz a kormányzati felkészülés teljes csődjének és a kormány alkalmatlanságának.” - hangsúlyozta Barkóczi, emlékeztetve, a DK szerint az emberélet nem játék, márpedig a kormány épp az emberek életével játszik azzal, hogy nem szerzett be elegendő influenza elleni oltóanyagot.

 

A DK szóvivője arra is kitért, az, hogy a koronavírus terjedése mellett az influenzaszezon is beindul a kormány miatt, végzetes következményekkel járhat az egészségügyre és a járványügyre. 

 

“Félő, hogy a kormányzati kudarc miatt nem koronavírusos, de influenzás betegeket fognak befektetni a covid-osztályokra, míg ellátásra szoruló koronavírus-fertőzöttek nem fognak ellátást kapni azért, mert influenzásnak hiszik őket. Orbán Viktornak tehát jutott az influenza elleni oltásból, nyilván a vezető fideszes politikusoknak is, a magyarok elsöprő többségének azonban nem fog.” - mondta zárásként Barkóczi Balázs. 

RSS
Kapcsolódó politikusok