Barkóczi Balázs: A magyar emberek és az önkormányzatok támogatása helyett a NER kegyeltjeit tömte ki a kormány a válság alatt

2021.05.14.

A HVG szerint 800 milliárd forintnyi közbeszerzést nyertek a NER oligarchái a válság alatt. Mészárosnak, Garancsinak és a többi, magyarok pénzén milliárdossá lett NER-havernak több más állami programból és beruházásból is jutott.

A Demokratikus Koalíció szerint ilyen gyalázatos aljasságra csak az Orbán-kormány képes. Miközben családok mentek tönkre, és az elvonások miatt önkormányzatokat sodortak a csőd szélére, Orbánék saját magukra szórtak állami pénzesőt. Teljesen egyértelmű, hogy a kormány nemcsak hogy képtelen, de már nem is akar normálisan kormányozni. Orbánon az évek alatt úgy elhatalmasodott a pénz imádata, hogy mára magán és a haverjain kívül senki nem érdekli. Nincs az a válság, nincs az a nemzeti tragédia, amikor eszébe jutna a legnagyobb bajban lévő magyarok segítése.

Barkóczi Balázs
A DK szóvivője