Barion Pixel
Barkóczi Balázs: Brutális rezsiemelést jelentett be a kormány. Orbánék hétszeresére emelik a gáz árát

Barkóczi Balázs: Brutális rezsiemelést jelentett be a kormány. Orbánék hétszeresére emelik a gáz árát

2022.07.21.

Barkóczi Balázs: Brutális rezsiemelést jelentett be a kormány. Orbánék hétszeresére emelik a gáz árát

 

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője és szóvivője sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet, hogy Németh Szilárd rezsiemelési biztos csütörtök reggel ismertette az orbáni rezsinövelés részleteit.

„Ebből tisztán látszik, hogy a magyarok kegyetlenül kiszolgáltatott helyzetben lesznek, a gáz ára ugyanis az elmondottak alapján a hétszeresére is emelkedhet. Most álljunk meg egy pillanatra, és gondoljuk végig, mit jelent ez. Abban az országban, ahol így is akkora lett a szegénység az elmúlt tizenkét évben, hogy számtalan idős ember és nagycsaládos erősen meggondolta, hogy eszik, vagy fűt, most fog szembesülni a valósággal. Azzal a kőkemény, rideg, kegyetlen valósággal, amit nem Brüsszel, nem Soros, de nem is a Gyurcsány szabadított a magyarokra, hanem csakis és kizárólag Orbánék törvénytelen kormánya!” – magyarázta a politikus.

Barkóczi Balázs közölte, a Demokratikus Koalíció szeretné, ha mindenki tisztában lenne azzal, hogy az orbáni rezsiemelés – ahogy az adóemelés, a megszorítás és az infláció is – a törvénytelen kormány alkalmatlanságának köszönhető.

„Az elmúlt tizenkét évet hazudozással töltötték, miközben gátlástalanul loptak. Ezért lett mára Európa szegényháza Magyarország, ezért van az, hogy magyar családok százezrei kerülnek kilátástalan helyzetbe. Németh Szilárd évekig hazudott pacaltól csillogó arccal arról, hogy a drága nagylelkű kormány mit meg nem tesz a magyarokért. És valójában mit tettek? Loptak, hazudtak, csaltak.” – szögezte le a szóvivő, hozzátéve, így lett mára kétszámjegyű az infláció, ezért az adóemelések és megszorítások, és ezért fognak hétszeres ára fizetni a gázért.

Barkóczi Balázs úgy fogalmazott, nem túlzó az a kijelentés, hogy a kormány páros lábbal szállt bele a magyarokba.

„Németh Szilárd reggeli sajtótájékoztatója felért egy beismerő vallomással: Orbánék minden megnyugtató és magabiztos szava hazugság volt. A valóság az, hogy óriási bajban van az ország, és a katasztrófa csak fokozódni fog. Gondolják végig, hogy ki fogja tudni kifizetni azt a kenyeret a boltban, ami szintén sokszorosába fog kerülni a boltban a növekedő rezsiárak miatt? Hány szülő fogja tudni megengedni, hogy a gyermeke születésnapjára tortát tegyen az asztalra, mert luxuskiadás lesz az is? Hány nyugdíjas és nagycsaládos ember fog megfagyni az otthonában, mert nem meri bekapcsolni a fűtést? Hány baleset és tragédia fog a kormány lelkén száradni, mert az emberek próbálják majd más megoldásokkal pótolni a gázfűtést?” – sorolta Barkóczi, kiemelve, Orbánék végleg a lejtőre állították az országot, a 2022-es év a vég kezdete mindannyiunk számára.

 

Barkóczi Balázs
A DK oktatáspolitikusa, országgyűlési képviselője

RSS
Kapcsolódó politikusok