Barion Pixel
Barkóczi Balázs: A kormány ne csak ma, hanem minden nap tegye lehetővé a Pfizer-oltások online foglalását is!

Barkóczi Balázs: A kormány ne csak ma, hanem minden nap tegye lehetővé a Pfizer-oltások online foglalását is!

2021.04.30.

Barkóczi Balázs: A kormány ne csak ma, hanem minden nap tegye lehetővé a Pfizer-oltások online foglalását is!

 

 

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján ismertette: a kormány pár óra alatt bebizonyította, hogy a magyarok nem oltásellenesek, hanem egyszerűen csak olyan vakcinát szeretnének, amelyben megbíznak. 

 

“Ezt mutatja, hogy amikor egyetlen napra lehetővé tették, hogy Pfizer oltást lehessen foglalni, a honlap az első órában összeomlott a túlterhelés miatt. Szégyen, hogy ez a lehetőség is csak azért adódott, mert a miniszterelnök focirajongó és szeretné már kinyitni a stadionokat, amit a beoltottak számához köt.” - magyarázta a szóvivő, hozzátéve: lehetett volna így is kezdeni az oltási kampányt, hogy mindenki szabadon választhat a vakcinák közül, ahogy az az európai országok jelentős részében így is van a kezdetektől.

 

Barkóczi Balázs közölte, a Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy ne csak egy napra, hanem mostantól folyamatosan, minden nap tegyék lehetővé az összes nyugati oltás foglalását, így a Pfizer vakcinák foglalását is! 

 

“Ne csak akkor, amikor a miniszterelnök hétvégi szotyiköpködés után sóvárog, hanem mindig, minden egyes nap, ha már mindeddig erre képtelenek voltak. A DK szerint az eset bizonyítja, hogy a vakcinakérdésben végig a Demokratikus Koalíciónak volt igaza: a magyarok nem oltásellenesek, csak olyan vakcinát szeretnének, amelyben megbíznak. Ezért nyújtottunk be törvényjavaslatot arra vonatkozóan, hogy legyen szabad vakcinaválasztás és mindenki maga dönthesse el, hogy milyen vakcinát kér. Ezt utasította el a Fidesz és nevezte oltásellenességnek.” - foglalta össze a szóvivő. Arra is kitért, itt az ideje, hogy bocsánatot kérjenek a magyaroktól és végre lehetővé tegyék a szabad vakcinaválasztást. 

 

A politikus szerint a mai esetből nem csak az derült ki, hogy másképp is lehetett volna eddig oltani, hanem az is, hogy van bőven nyugati oltásból Magyarországon, csak áll a kormányzati hűtőkben. 

 

“Milyen érdekes, hogy most, amikor karnyújtásnyira került a stadionok megnyitása, hirtelen előkerült az egyik nyugati vakcinából is 100 ezer darab, amiből összesen egyébként már több mint 2 és fél millió adag érkezett az országba. Több, mint bármi másból. Ez önmagában felveti a kérdést, hogy Orbánék miért tartották eddig vissza pártpolitikai okokból a nyugati vakcinákat, és miért veszélyeztettek ezzel emberéleteket és a teljes oltási programot.” - fogalmazott Barkóczi.

RSS
Kapcsolódó politikusok