Barion Pixel

1962-ben születtem Budapesten, férjemmel, és már felnőtt fiammal is itt élünk. A gimnázium után földrajz tanári, majd kulturális menedzser diplomát szereztem. 1994 óta vagyok politikus, a  Fővárosi Közgyűlés és a Magyar Országgyűlés képviselőjeként önkormányzati és területfejlesztési, kulturális és budapesti ügyekkel foglalkoztam, vezettem közgyűlési frakciót, országgyűlési bizottságot. Hivatásom a politika, amit egy női politikus empátiájával, szakmai elkötelezettséggel és nagy munkabírással végzek. 

2019-ben Budapest Főpolgármester-helyettese lettem.

Várospolitikusként megtanultam, hogy csak az foglalkozzon politikával, aki jobban szereti az embereket, mint önmagát, segíti őket a mindennapokban, meghallgat minden hozzáfordulót. Alaposan elmélyedtem Budapest ügyeiben, a közlekedés, a költségvetés, a színházak, az iskolák, a turizmus szakkérdéseiben, de a legfontosabb mindig az volt, hogy jobb legyen a városnak, az itt lakóknak, az ide utazóknak. 

2022-ben az ellenzék listájáról bejutottam az Országgyűlésbe. Ugyanebben az évben Dobrev Klára felkért, hogy az Árnyékkormány szociális és nyugdíjügyi árnyékminisztere legyek.

 

 

Kapcsolódó cikkek és videók