Barion Pixel
Gy. Németh Erzsébet: A Demokratikus Koalíció országgyűlési határozatot javasol, hogy Orbánék ne töröljék el az önkormányzatok rezsicsökkentését!

Gy. Németh Erzsébet: A Demokratikus Koalíció országgyűlési határozatot javasol, hogy Orbánék ne töröljék el az önkormányzatok rezsicsökkentését!

2022.06.08.

Gy. Németh Erzsébet: A Demokratikus Koalíció országgyűlési határozatot javasol, hogy Orbánék ne töröljék el az önkormányzatok rezsicsökkentését!

 

Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője sajtótájékoztató keretében idézte fel, hogy már az április 3-i választások előtt a Demokratikus Koalíció politikusai többször is figyelmeztettek: a választás után brutális megszorításokra készül a Fidesz, ha újra kormányra kerül.

 

„Nos, ők újra kormányra kerültek, és azt ahogy jósoltuk, megállíthatatlanul szorul a hurok. Rosszul járnak a magyar emberek, családok, és rosszul a települések is. Az önkormányzati bevételek megnyirbálása és a nagyobb városokat érintő szolidaritási adó után ugyanis a rezsicsökkentésnek is búcsút inthetnek már az így is egyre nehezebb helyzetben lévő önkormányzatok. Bizony, annak a rezsicsökkentésnek, ami a törvénytelen kormány egyik jolly jokere volt az elmúlt években, amivel ki kellett tapétázni a lépcsőházakat, aminek még saját rezsibiztost is neveztek ki Németh Szilárd személyében.” – foglalta össze a képviselő.

 

Gy. Németh Erzsébet közölte, a Demokratikus Koalíció országgyűlési határozatot javasol, hogy Orbánék ne töröljék el az önkormányzatok rezsicsökkentését.

 

„Ma Magyarországon, miután a települések súlyos helyzetben vannak a válság, a már így is tetemes mértékű elvonások miatt, miközben a másik oldalról pedig bőven erejükön túl teljesítettek a koronavírus-járvány alatt, csakis a törvénytelen kormánynak juthat eszébe, hogy még egy bőrt lehúzzanak róluk. Az tény, hogy az önkormányzatokra és vállalkozásokra a Covid alatt terjesztették ki a rezsicsökkentést, de talán leszögezhetjük, hogy a települések anyagi helyzete finoman szólva nem lett jobb annak ellenére, hogy a járványhelyzet egyelőre megszűnt. Orbánék nem verhetik le a saját alkalmatlan, felelőtlen pénzszórásukat az önkormányzatokon, ez tisztességtelen húzás” – magyarázta a politikus, hozzátéve, az is igaz, hogy tisztességet nyilván nem a törvénytelen Fidesz-kormánytól kell várni.

 

Gy. Németh Erzsébet arra is kitért, miszerint ahhoz képest, hogy a magát családbarátnak nevező kormány két kézzel költekezett a választás előtt, mintha nem lenne holnap, igenis bebizonyosodott, hogy márpedig van.

 

„Ma írjuk azt a holnapot, aminek a fedezetét Orbánék elosztogatták. A választás lezajlott, a kassza kiürült, és ennek most a magyar emberek, a magyar családok, az önkormányzatok és a vállalkozások fizetik meg az árát. Mindenkinek össze kell húzni a nadrágszíjat, egyes egyedül a felelősöket kivéve. Ők saját magukon nem spórolnak természetesen, helyettük majd mindenki más elviszi a balhét – gondolhatják ezt Orbánék. Ez viszont hatalmas tévedés, előbb utóbb ők is meg fognak fizetni azért, ami a magyar családokkal, a gazdasággal, az országgal tettek.” – mondta zárásként a politikus.

RSS
Kapcsolódó politikusok