Amíg a pánikkormány tehetetlensége miatt egyre kilátástalanabb a vírushelyzet itthon, addig a NER-lovagok vígan hízhatnak tovább a kaszinókon

2020.11.18.

Úgy látszik, hogy a pánikkormány kiskirályainak érdekeltségébe tartozó kaszinókban nem fertőz a koronavírus. Nehezen lehetne ugyanis másra következtetni abból, hogy amíg a kormány bezáratta a könyvtárakat, a színházakat, a mozikat és más kulturális intézményeket, addig a NER-lovagoknak évről-évre több milliárdnyi nyereséget termelő kaszinók vígan működhetnek tovább a vírusveszély alatt. Vagyis Orbán hiába állította le az országot, a fideszes pénzszivattyúnak ezalatt is üzemelnie kell.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy amíg emberek százezrei veszítik el a munkájukat, és a pánikkormány tehetetlensége miatt egyre nő a vírusfertőzöttek száma az országban, addig Orbánéknak csak az a fontos, hogy továbbra is haveri körben osztogassák egymásnak a kaszinókat, és a fideszes vállalkozók még nagyobbra hízzanak. Arcpirító, hogy amíg a magyarok kezét végleg elengedte a járvány elleni harcot elvesztő kormány, addig a NER-közeli kaszinótulajdonosok adómentességet élvezve harácsolhatnak össze vagyonokat a veszélyhelyzet alatt is.

Gy. Németh Erzsébet
Budapest humán területekért felelős főpolgármester-helyettese, a DK alelnöke