Barion Pixel
Gy. Németh Erzsébet: Aki kéri, az kaphasson Pfizer-oltást a második Sinopharm után, ha nem alakult ki a védettség

Gy. Németh Erzsébet: Aki kéri, az kaphasson Pfizer-oltást a második Sinopharm után, ha nem alakult ki a védettség

2021.06.03.

Gy. Németh Erzsébet: Aki kéri, az kaphasson Pfizer-oltást a második Sinopharm után, ha nem alakult ki a védettség 

 

Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció képviselőjelöltje az ellenzéki előválasztáson és humán ügyekért is felelős főpolgármester-helyettes csütörtöki sajtótájékoztatóján emlékeztetett: mára akár több tízezren is lehetnek azok, akik beoltatták magukat a kormány által tukmált keleti vakcinákkal, de nem alakult ki náluk védettség a második oltást követő hetekben sem. 

 

„A hírek és beszámolók szerint ez jellemzően a kínai Sinopharm-mal beoltottakat érinti, és közülük is inkább az idősebb generációk, éppen a legveszélyeztetettebbek lehetnek veszélyben. Bár a kormányt nem érdekelte, hogy megvédte-e az embereket és nem végzett antitest-vizsgálatokat, nagyon sokan a saját pénzükből mentek el ilyen kivizsgálásra egy magánlaborba.” – foglalta össze a politikus kiemelve, ma magyar emberek ezreinek van papírja arról, hogy keleti vakcinát kapott, de nem védett a vírus ellen. Arra is felhívta a figyelmet, hogy Gulyás Gergely ehhez képest csak arról beszélt a mai kormányinfón, hogy bárki, aki regisztrál, azt egy nap után beoltják, de arról nem, hogy mi lesz azokkal, akik már régen regisztráltak, régen megkapták az oltást is, de mivel keleti vakcinával lettek beoltva, nem alakult ki náluk védettség.

 

Gy. Németh Erzsébet közölte, a Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a kormány adjon Pfizer-oltást azoknak, akiknél két keleti oltás után sem alakult ki védettség, és ezt kifejezetten kérik. 

 

„Azt követeljük, hogy alakítsák át úgy az online felületet is, hogy azok is regisztrálhassanak Pfizerre, akik már kaptak oltást, de csak keletit, és ezért nem alakult ki náluk védettség. A DK humán területért felelős főpolgármester-helyetteseként felháborítónak tartom, hogy a kormány az emberek életéből is számháborút csinált, és csak az a fontos, hogy mennyi kínai oltást sikerült kiszórni, az nem, hogy mennyi embert sikerült felvértezni a vírus ellen.” – magyarázta a DK jelöltje, hangsúlyozva, vigyázni kell az emberekre, mert ha a kormány is elhiszi a saját hazugságait, akkor könnyen találhatjuk majd magunkat egy negyedik hullámban a keleti vakcinák miatt.

 

Gy. Németh Erzsébet arra is kitért, hogy sajnos több nemzetközi példa is azt mutatja, hogy szükség lehet további oltásra a kínai után, az Egyesült Arab Emírségekben például szintén Pfizert adnak azoknak, akik nem védettek a második adag oltóanyag után sem. 

 

„Talán az sem véletlen, hogy maga a kínai gyártó sem javasolta ennek a vakcinának a használatát az időseknél, a kormány felelőtlenül mégis elsősorban idős embereket oltott vele. Ezeknek az embereknek azonnali megoldást kell adni. Ők felelősek voltak, beoltatták magukat, elmentek a saját pénzükön antitest-vizsgálatra is, most mégis válasz és megoldás nélkül hagyja őket a kormány.” – fogalmazott a DK-s politikus, zárásként hozzátéve, teljesen nyilvánvaló, hogy a Fidesz úgy akar politikai tőkét kovácsolni a kínai vakcina használatából, hogy közben nem vállalja érte a felelősséget.

RSS
Kapcsolódó politikusok