Barion Pixel
Őszinteséget vár Budapest Magyar Pétertől - Jobboldali, keresztény-konzervatív vagy szabad és szociális fővárost akar?

Őszinteséget vár Budapest Magyar Pétertől - Jobboldali, keresztény-konzervatív vagy szabad és szociális fővárost akar?

2024.07.30.

DK: Őszinteséget vár Budapest Magyar Pétertől - Jobboldali, keresztény-konzervatív vagy szabad és szociális fővárost akar?



A június 9-i önkormányzati választásokon a DK vezette ellenzéki szövetség megvédte Budapestet a Fidesztől. A DK által támogatott Karácsony Gergely maradt a főpolgármester, a DK és szövetségesei által vezetett fővárosi kerületekben pedig mindenütt ellenzéki polgármester lesz jövő ősztől. Budapest szabad és szociális főváros maradt, ahol még működik a demokrácia, ahol az önkormányzatok megvédik a rászorulókat, akár a kormánnyal szemben is. Ez a siker forog most kockán a Tisza Párt színre lépésével, amelynek vezetője, a Fideszből érkezett Magyar Péter politikai karrierje kezdete óta támadja Karácsony Gergelyt, és nyíltan hirdeti jobboldali, keresztény-konzervatív világnézetét. 

A Demokratikus Koalíció a szabad és szociáldemokrata budapestiek nevében válaszokat vár Magyar Pétertől: támogatni fogja Karácsony Gergely főpolgármestert és a budapestiek akaratának érvényesülését vagy akadályozni azt? A Tisza Párt képviselői biztosítani fogják Budapest működését, vagy a Fidesz érdekében Karácsony Gergely és az ellenzék munkáját akadályozzák majd? Kirekesztő, urizáló, ájtatos keresztény-konzervatív Fidesz-nosztalgiát akarnak Budapesten, vagy megtartanák a fővárost szabadnak és szociálisnak? Mivel ezekre a kérdésekre Magyar Péternek nincs válasza, továbbra is a Demokratikus Koalíció az egyetlen szociáldemokrata párt, amely olyannak akarja megtartani Budapestet, amilyen: szabadnak, európainak, zöldnek és szociálisnak.

Gy. Németh Erzsébet

A DK országgyűlési képviselője, Budapest volt főpolgármester-helyettese



Gy. Németh Erzsébet sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük: 
https://www.facebook.com/dk365/videos/1204038354174353

RSS
Kapcsolódó politikusok