Barion Pixel
Orbánék pánikkormánya még arra is képtelen, hogy legalább az idősotthonokban normálisan megszervezzék az oltást - Nem szórakozhatnak az egészségügyi dolgozók és az idős emberek életével!

Orbánék pánikkormánya még arra is képtelen, hogy legalább az idősotthonokban normálisan megszervezzék az oltást - Nem szórakozhatnak az egészségügyi dolgozók és az idős emberek életével!

2021.01.19.

Orbánék pánikkormánya még arra is képtelen, hogy legalább az idősotthonokban normálisan megszervezzék az oltást - Nem szórakozhatnak az egészségügyi dolgozók és az idős emberek életével!

 

Gy. Németh Erzsébet, humán ügyekért is felelős főpolgármester-helyettes, a DK alelnöke keddi sajtótájékoztatóján emlékeztetett, az elmúlt tíz évben egyértelműen kiderült, hogy Orbánék két dologhoz értenek: a lopáshoz és a propaganda szövegek ismételgetéséhez. 

 

“Az, hogy ennyiben merül ki a tudásuk és tehetségük, békeidőkben is tragikus, de most, a koronavírus-járvány ideje alatt különösen fájdalmas. Mindenki tisztában van a kezdetek óta azzall, hogy milyen veszélyes ez a vírus az idősekre. Orbánék aggodalma azonban kimerült a propagandaanyagokban.” - mondta a DK-s politikus. Hangsúlyozta, hónapok lettek volna rá, hogy előkészítsenek egy normális, áttekinthető oltási tervet, hogy felkészüljenek arra, hogy legalább az idősotthonokban élők és dolgozók megkapják az oltást, de csak a káosz és kapkodás megy. 

 

“Belgiumban mindenki számára elérhető a hónapokra lebontott oltási terv, amiből egyértelműen kiderül ki, mikor kerül sorra. Szerbiában választani lehet a vakcinák között, Németországban és Olaszországban már hónapok óta készítették elő a hivatalos oltópontokat. Magyarországon még azt sem tudják megszervezni, hogy elegendő oltóanyag jusson a legveszélyezetettebbeknek.” - sorolta a főpolgármester-helyettes. Arra is kitért, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos pedig - akihez többször is levélben fordult - március óta semmi mást nem csinál, mint egyfajta sajátos Muppet Show keretében előadja az intelmeit a hypos sonkáról, a nyunyókáról és az oltakozásról. 

 

Gy. Németh Erzsébet kijelentette, a Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy Orbánék pánikkormánya még arra is képtelen, hogy az idősotthonokba megfelelő számú vakcinát eljuttasson. 

 

“Nem lehet büntetlenül veszélyeztetni senkinek az életét, és nem lehet büntetlenül szórakozni senkivel. Ahogy azt Müller Cecíliának jeleztem, pontos és hiteles tájékoztatásra van szükség, nem pedig a pánikkormány kapkodására és káoszra! Mi, európai magyarok nem győzzük eleget ismételni, hogy az emberek élete nem játék, ideje lenne már, ha ezt Orbánék is megértenék.” - szögezte le a DK alelnöke. Gy. Németh Erzsébet felhívta a figyelmet, ma Magyarországon nincsen kidolgozott oltási terv, és a kormányzati szemellenző megakadályozza, hogy a 133 “bátor ember” belássa, nem a a valamelyik haver nyomdájában legyártott propagandaplakátok fogják megvédeni az embereket a vírustól, hanem azok az óvintézkedések, amiket a pánikkormány többnyire meg sem tett. 

 

“A Müller Cecíliának írott levelemben arra is felhívtam a figyelmét, hogy a Fővárosi Önkormányzat  Szombathelyi Idősek Otthonában például közel kétszázan várták a vakcinát, az ott dolgozó személyzet felkészítette az időseket arra, hogy megkapják az oltóanyagot.” - ismertette a politikus. Hozzátette, az intézmény nem kapott semmilyen indoklást arra vonatkozóan, hogy miért nem oltanak. Azt is elmondta, hogy egy másik fővárosi fenntartású intézményben az utolsó pillanatban mondták le a másnap reggelre tervezett oltást. 

 

“Arra is emlékeztettem a tisztifőorvost, hogy korábban arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy bár az elmúlt napokban az összes oltóanyagot felhasználták,már érkezett is egy  újabb szállítmány érkezett, amivel további 51 ezer embert lehet majd beoltani.  Viszont így, hogy az  idősotthonokban rendre akadozik az oltás, fel kell tennünk a kérdést, hogy mégis mi lett akkor ezzel az említett szállítmánnyal? Mégsem érkezett meg? Esetleg másnak volt rá szüksége? Vagy nem tudták megszervezni az oltást?” - sorolta a kérdéseit Gy. Németh Erzsébet. A főpolgármester-helyettes zárásként úgy fogalmazott: ideje lenne végre befejezni a mellébeszélést és tisztességesen megszervezni az idősotthonok lakóinak és az ott dolgozóknak a vakcina beadását, mert minden perc számít, és minden késlekedés emberi életekbe kerül. 

RSS
Kapcsolódó politikusok