Barion Pixel
Dobrev Klára: Elkezdődött az ajánlásgyűjtés - Budán is komoly tétje lesz annak, hogy ki nyeri az ellenzéki előválasztást

Dobrev Klára: Elkezdődött az ajánlásgyűjtés - Budán is komoly tétje lesz annak, hogy ki nyeri az ellenzéki előválasztást

2021.08.23.

Dobrev Klára: Elkezdődött az ajánlásgyűjtés - Budán is komoly tétje lesz annak, hogy ki nyeri az ellenzéki előválasztást 

 

Dobrev Klára, a Demokrartikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje az őszi ellenzéki előválasztáson, valamint Gy. Németh Erzsébet, Kálmán Olga, Komáromi Zoltán, Molnár Gyula, a párt képviselőjelöltjei hétfőn közös sajtótájékoztatót tartottak az ajánlásgyűjtés kezdetének alkalmából. 

 

Dobrev Klára kezdésként elmondta, augusztus 23-án országszerte megkezdődött az ellenzéki előválasztás ajánlásgyűjtése. 

 

„Azoknak, akik 2022-ben az ellenzéki összefogás közös jelöltjei akarnak lenni, mostantól számítva 2 hetük van arra, hogy összegyűjtsék a szükséges számú aláírást az előválasztáson. Ez gyakorlatilag a kormányváltáshoz vezető út első lépése. A DK-sok ma nem csak itt, Budán, hanem az egész országban azzal a hittel fogják aláírni a jelöltjeink ajánlásgyűjtő íveit, hogy mi vagyunk azok, akik képesek vagyunk változtatni, és nem csak győzni tudunk majd, hanem elszámoltatni és kormányozni is. És bár mindenki hónapok óta dolgozik, komoly felkészülésen vagyunk túl, és én is egész nyáron az országot jártam pihenés helyett, a kormányváltásért folytatott munka hivatalosan csak a mai napon kezdődik el.” – foglalta össze a politikus, arra kérve minden ellenzékit, aki kész tenni is a változásért, és végig akarja nézni, ahogy lépésről-lépésre lebontjuk az Orbán-rendszert, hogy adja le ajánlását a DK jelöltjeire és a DK által támogatott jelöltekre, mert a kormányváltás pontosan ezzel kezdődik el. 

 

„Írjuk alá a DK-s jelöltek ajánlóíveit, és kezdődjön el végre az, amiért a DK annak idején megalakult: az Orbán-rendszer lebontása egyszer és mindenkorra! Ezért fogjuk kérni az ajánlásokat a következő két hétben, és ezért állnak itt most mellettem a DK budai képviselőjelöltjei, Gy. Németh Erzsébet, Kálmán Olga, Komáromi Zoltán és Molnár Gyula.” – mondta zárásként Dobrev Klára. 

 

Gy. Németh Erzsébet a szót átvéve közölte, a Budapest 2-es számú választókörzetében indul a DK képviselőjelöltjeként, méghozzá a Jobbik, az LMP, a Liberálisok, és a Lokálpatrióták Újbudáért támogatásával. 

 

„Azért akarom az ellenzék közös jelöltjeként legyőzni a Fideszt 2022-ben, hogy megakadályozzuk a Gellért-hegy fáinak tömeges, a szükséges mértéket jóval meghaladó kivágását, hogy a sikló fejlesztése után is megőrizzük a Gellért-hegyet a budapestiek és az újbudaiak közparkjának. Azt is el akarom érni, hogy végre együttműködjün a kormány, a Főváros és a kerület az újbudaiak érdekeinek képviseletében, ne legyen végre politikai háborúskodás a fejünk felett. Az ezért folytatott munka ma kezdődik el igazán, hiszen végső soron azért gyűjtöm az ajánlásokat, hogy mindezt véghez vigyem.” – jelentette ki a DK jelöltje. 

 

Kálmán Olga a Budapest 4-es számú választókörzetének jelöltjeként ismertette, hogy a DK képviselőjelöltjeként, a Jobbik, a Liberálisok és a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatásával indul, a célja pedig, hogy a II. és III. kerületben élők a sok hazugság és ígérgetés után végre egyenes beszéddel találkozzanak az otthonaikat érintő ügyekben. 

 

„Azt például a mai napig nem tudjuk, hogy miért vették el tőlünk a budai szakrendelőkre szánt 10 milliárd forintot, pedig nagy szükség lett volna rá, hiszen ma sokszor egy egyszerű vizsgálat miatt is keresztül kell utaznunk a fél városon. Én meg akarom adni azt a II. és III. kerületieknek, amit a Fidesz csak megígérni volt képes, és mindenkit arra kérek, hogy támogasson az aláírásával, hogy minél hamarabb összegyűljenek az ajánlások.” – fogalmazott a politikus. 

 

Komáromi Zoltán folytatásként hozzáfűzte, mielőtt úgy döntött, hogy Budapest 3-as számú választókörzetében indul a DK képviselőjelöltjeként, méghozzá az LMP és a Liberálisok támogatásával, közel negyed századon át volt a hegyvidékiek háziorvosa. 

 

„Sajnos nekünk is van ilyen problémánk, hiszen az egyik legsürgetőbb feladat a Hegyvidéken, hogy teljesen felújítsuk a Szent János Kórházat és építsünk benne egy szakrendelőt a kerületben élőknek. Ezen kívül meg kell óvnunk a kerület zöldterületeit a további beépítésektől, hiszen már így is nagyon zsúfolt a Hegyvidék, valamint nekünk is fontos, hogy befejeződjön az M0-ás körgyűrű, hiszen ma óriási átmenő forgalom zúdul a nyakunkba. Én ezért indultam el itt, a Hegyvidéken, ezért gyűjtöm az ajánlásokat, és ezért akarom legyőzni a Fideszt.” – jelentette ki a politikus.  

 

Molnár Gyula végezetül emlékeztetett, valóban úgy áll rajthoz Budapest 18-as számú választókörzetében a DK képviselőjelöltjeként, a Liberálisok támogatásával, hogy az újbudaiak, budafok-tétnyiek már sokszor bebizonyították, együtt le tudják győzni a Fideszt. 

 

„Számtalan feladat áll előttünk most is: meg kell hosszabbítanunk a fonódó villamost Budafok-Tétény irányába, fel kell újítanunk a 47-es villamos vonalát, a vonzáskörzetben épülő új lakóövezetekbe költözőknek biztosítanunk kell a megfelelő egészségügyi ellátást, de arról is tennünk kell, hogy a Budaörsi Repülőtér tanulóköre elkerülje a lakott területeket, hogy senkinek se kelljen folyamatos repülőzúgásban élnie. A ma elindult ajánlásgyűjtésemnek tehát komoly távlati céljai vannak a Fidesz legyőzésén túlmenően is, hiszen nem elég győznünk, azt is pontosan kell tudnunk, hogy mit teszünk majd a győzelem után.” – tette hozzá zárásként a politikus. 

RSS
Kapcsolódó politikusok