Gy. Németh Erzsébet, Molnár Gyula, Bakai-Nagy Zita: Újbuda új kincse lesz a megújult Kelenföldi Városközpont

2021.09.11.

Gy. Németh Erzsébet és Molnár Gyula, a Demokratikus Koalíció jelöltjei az ellenzéki előválasztáson, valamint Bakai-Nagy Zita, újbudai alpolgármester közös sajtótéjékoztatót tartottak szombaton.

Gy. Németh Erzsébet ennek keretében kijelentette, régóta vár Újbuda arra, hogy ez a rendkívül fontos és közkedvelt környék megújulhasson.

„A Tétényi út és Etele út forgalmas sarkán áll egy emeletes régi szolgáltató központ. Ebben az épületben kereskedelmi, szolgáltató, vendéglátói, és egyéb cégek működnek, meglehetősen lepusztult, szinte méltatlan körülmények között.” – foglalta össze a politikus, hozzátéve, az épület, amely egykor az Olimpia mozinak is helyt adott, nem tudja a mai kornak megfelelő elfogadható szinten kielégíteni az igényeket.

„A területen alacsony színvonalú, nagyon rossz műszaki állapotú épületek állnak, amelyek teljes és egységes rekonstrukciója, fejlesztése indokolt, időszerű. Az Etele út és a Tétényi út sarkán található ingatlan elhelyezkedésénél, méreténél fogva meghatározó a térség fejlődésének szempontjából, szerintem ez Újbuda egyik legjelentősebb városfejlesztési célterülete.” – magyarázta a DK jelöltje, hangsúlyozva, ezért döntött úgy közösen a Főváros és Újbuda vezetése, ezt az épületet elbontják, a területet – megfelelő feltételek és elvárt követelmények teljesítése esetén – eladják, és egy új Kelenföldi Szolgáltató Központ létrehozását támogatják.

„Ez Budapest és a XI. kerület vezetésének közös szándéka, és véleményem szerint az itt lakók érdeke. Újbuda országgyűlési képviselő-jelöltjeként éppen ezért választottam programom egyik kiemelt pontjának a Kelenföldi Városközpont fejlesztését.” – jelentette ki Gy. Németh Erzsébet.

Bakai-Nagy Zita a főpolgármester-helyettes asszony szavait megerősítve elmondta, Újbuda koalíciós vezetése támogatja a fejlesztést ezen a helyen.

„Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a teljes folyamatot - a terület eladásától az építkezésig – a lakókkal, az itt élő emberekkel megvitassuk, a döntéshozatal során kikérjük a helyiek véleményét is. Szeretnénk mindenkit megnyugtatni: itt nem épülhet toronyház, nem épülnek lakások, megmarad a mostani épület melletti, Vahot utcai piac is. Csak az változik, ami változásra érett.” – magyarázta az alpolgármester, hangsúlyozva, a kivitelezőknek garantálniuk kell, hogy az ide betérők – ők elsősorban a környékbeli lakótelepek lakói – a mostanihoz hasonló áron jutnak majd szolgáltatásokhoz. Ezen felül továbbra is itt lehet majd intézni banki ügyeket, lehet majd sportolni, vásárolni, csak a mostaninál sokkal kulturáltabb körülmények között.

„Ezt a területet úgy értékesítjük, hogy a vevőnek rögtön építési koncepciót kell benyújtania, amelyet Újbuda lakóival fogunk véleményeztetni. Újbuda és a Főváros ebben tökéletesen egyetért, biztos vagyok benne, hogy a Kelenföldi Szolgáltató Központ az XI. kerület új büszkesége lesz.” – mondta Bakai-Nagy Zita

Molnár Gyula a szót átvéve emlékeztetett, ő volt Újbuda polgármestere, és a kerület egy részének ma is hivatalban levő országgyűlési képviselőjeként örül annak, hogy a XI. kerületben, itt Kelenföldön nyílik meg Budapest új “nyugati kapuja”.

„A megújult, már a 4-es metróval is megközelíthető Bikás Park mellett létrejön egy olyan integrált szolgáltató-közösségi tér, amely további zöld területek létrehozása mellett alkalmas lesz mindenféle igény kiszolgálására: jöhetünk ide hivatali ügyeket intézni, de lesz lehetőség a szabadidő tartalmas eltöltésére is.” – közölte a politikus.

A DK jelöltje arra is kitért, régi igény volt Kelenföldön, Albertfalván, hogy a megújult lakótelepi házak, és a parkosított, sportlétesítményekkel felszerelt környezet mellett ez a régi, megszokott, megszeretett, de elavult épület is megújuljon.

„Ehhez szükséges egy új épület, amelyik illik a terület arculatához, nem teszi még zsúfoltabbá a környéket új lakásokkal, de ahova jó lesz betérni ügyet intézni, ha kell gyógyszert venni, konditerembe menni, és vacsorázni, beszélgetni. Még inkább élhető lesz a környék, Újbuda még szebb és rendezettebb lesz, ezért támogatom az új szolgáltató központ létrehozását.” – mondta zárásként Molnár Gyula.