Gy. Németh Erzsébet: Szintet lépett a kormányzati arrogancia: elvették a színművészetis tanárok Neptun-hozzáférését

2020.11.09.

Gy. Németh Erzsébet: Szintet lépett a kormányzati arrogancia: elvették a színművészetis tanárok Neptun-hozzáférését

Újabb szintre emelkedett a kormányzati arrogancia! A hallgatók és az oktatók megkérdezése nélkül az SZFE nyakára ültetett illegitim kuratórium vezetője a vizsgaidőszak előtt vette el a tanárok hozzáférését a digitális oktatási és adminisztrációs rendszerhez, a Neptunhoz. Ez azt jelenti, hogy az oktatóknak semmilyen jogosultságuk nem maradt kurzusokat vagy vizsgát hirdetni, vagy éppen osztályozni az őszi vizsgaidőszakban.

A Demokratikus Koalíció szerint a pártállami időket idézi az a fajta pofátlanság, ahogyan a kulturális kormányzat az SZFE hallgatóival és oktatóival bánik, fütyülve az egyetemi autonómiára, és figyelmen kívül hagyva a diákok és a tanárok érdekeit. Mi, európai magyarok tudjuk, hogy a szabad oktatáshoz való hozzáférés mindannyiunk alapvető joga, amit még félázsiai illiberális diktátorok sem korlátozhatnak saját sértettségük, vagy önző politikai érdekeik miatt.

Gy. Németh Erzsébet
Budapest kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettese