Barion Pixel
Gy. Németh Erzsébet: Az ellenzéki szövetség több, mint 460 ezer aláírást gyűjtött a népszavazásra!

Gy. Németh Erzsébet: Az ellenzéki szövetség több, mint 460 ezer aláírást gyűjtött a népszavazásra!

2022.01.21.

Gy. Németh Erzsébet: Az ellenzéki szövetség több, mint 460 ezer aláírást gyűjtött a népszavazásra!

 

Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció alelnöke, főpolgármester-helyettes képviselte a DK-t azon a sajtótájékoztatón, amelyet a hat együttműködő párt tartott pénteken délelőtt, annak apropóján, hogy sikeresen zárult az ellenzék aláírásgyűjtése a Fudan Egyetemről és az álláskeresési járadékról szóló népszavazáshoz.

Az együttműködő pártok politikusai, Gy. Németh Erzsébeten kívül Karácsony Gergely, Orosz Anna, Szilágyi György, Kanász-Nagy Máté, Komjáthi Imre, Szabó Tímea, valamint a Márki-Zay Pétert helyettesítő Péterfi Judit a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatón magasztalták az aktivisták teljesítményét, akik a legnehezebb időszakban is helyt álltak az aláírásgyűjtés során.

Emlékeztettek arra is, hogy a két népszavazási kérdés aktualitása minden nap nő, mert Magyarországon a fideszes kiváltságosok nyakló nélkül lopnak, a munka nélkül maradt honfitársainktól pedig sajnálják az álláskeresési járadékot. A felszólaló politikusok azt is kiemelték Magyarországon súlyos megélhetési válság van, a rekordinfláció miatt elszabaduló árak miatt milliók lépnek szorongva a boltba, milliók asztalára jut kevesebb, mint akár néhány héttel korábban.

Gy. Németh Erzsébet elmondta, dacára a hatalom törekvésének, az NVI által biztosított túl kevés aláíróívnek, annak, hogy az országos gyűjtéshez elégséges íveket karácsonykor kapták meg a választási irodától, dacára a két ünnep közötti csendes időszaknak, a korai sötétedésnek, a hideg időnek és minden más nehezítő körülménynek sikert arattak.

„Egy hónap alatt bőven, jelentős ráhagyással összegyűjtöttük a szükséges aláírásokat. A két aláíróívre összesen több, mint 460 ezer aláírás került!” – ismertette Gy. Németh Erzsébet.

RSS
Kapcsolódó politikusok