Barion Pixel
László Imre, Gy. Németh Erzsébet: Nekünk a magyarok egészsége a legfontosabb: egészségügyi fejlesztések Újbudán a főváros támogatásával

László Imre, Gy. Németh Erzsébet: Nekünk a magyarok egészsége a legfontosabb: egészségügyi fejlesztések Újbudán a főváros támogatásával

2021.07.12.

László Imre, Gy. Németh Erzsébet: Nekünk a magyarok egészsége a legfontosabb: egészségügyi fejlesztések Újbudán a főváros támogatásával 



László Imre, Újbuda DK-s polgármestere, valamint Gy. Németh Erzsébet, a párt jelöltje az ellenzéki előválasztáson hétfőn közös sajtótájékoztatót tartottak a kerületben. László Imre úgy fogalmazott, az elmúlt egy évben sajnos kevés örömhírről számolhattak be a hazai kórházakkal, szakrendelőkkel kapcsolatban. 

 

„Mindannyian tudjuk, hogy a világjárvány szinte két vállra fektette a magyar egészségügyet, a szakrendelőket kivonták az önkormányzatok fennhatósága alól, a szakdolgozói és orvoshiányt pedig a kormány átgondolatlan és szakmailag megalapozatlan döntései csak még tovább súlyosbították.” – hívta fel a figyelmet a polgármester, hozzátéve:  óriási boldogsággal tölti el az, hogy a Fővárosi Közgyűlés által megítélt 1 milliárd 400 millió forintos támogatásnak köszönhetően folytatódhat Újbudán a Gyermekegészségügyi Központ építése és a Szent Kristóf Szakrendelő fejlesztése. 

 

„Az összeg odaítéléséről még márciusban döntött a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa, és a döntés múlt hét kedden vált hivatalossá azzal, hogy megjelent a Magyar Közlönyben.” – mondta a politikus.  

 

Arra is kitért, hogy Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettesnek oroszlánrésze volt abban, hogy a kerületnek végül megítélték ezt az összeget, amiből most folytatódik a helyi egészségügy fejlesztése. 

 

“Főpolgármesterhelyettes-asszony mindvégig segítette a támogatás megszerzését, hiszen tudta azt, hogy a Gyermekegészségügyi Központ megépülésének és a szakrendelő megújulásának nem csak az itt lakó polgárok, de mi mindannyian a nyertesei vagyunk. Ezek a fejlesztések megmutatják, hogy nekünk, a Demokratikus Koalíció polgármesterinek és képviselőinek valóban Budapest az első. Mi vigyázunk a fővárosra és mi vigyázunk a fővárosiakra! Akkor is, amikor nem számíthatunk a kormányzat támogatására, sőt, a források elvonásával a Fidesz csak még kilátástalanabb helyzetbe sodorja a kerületeket. Minden kerületi család nevében szeretném megköszönni Gy. Németh Erzsébetnek az együttműködést! A munkát folytatjuk, és reményeink szerint nemsokára újabb örömhírről számolhatunk be.” – fogalmazott László Imre. 

 

Gy. Németh Erzsébet megköszönte László Imrének azt a munkát is, amit polgármesterként majd’ két éve végez a kerület lakosaiért.  

 

„Valóban, ezek a nagyszabású tervek azért valósulhattak meg, mert a DK polgármesterei és városvezetői komolyan vették képviselői esküjüket: azt, hogy mindig és minden körülmények között az itt lakókat, Budapest polgárait szolgálják, és ezért készek a közös munkára, készek arra, hogy egymással szoros együttműködésben fejlesszük lakóhelyünket. És ahogy mondtad is, folytatjuk tovább, hiszen rengeteg tervünk van még. Ezek közül az egyik, hogy újabb pályázati pénzeket felhasználva létrehozunk egy új diagnosztikai központot.” – ismertette a politikus. Hangsúlyozta, nem lehetséges ugyanis az, hogy amíg a világ többi részén a járvány miatt óriási erőforrásokat irányítanak az egészségügybe, addig Magyarországon a kormánynak még most is fontosabb a kerületek megsarcolása, mint az emberek egészsége. 

 

A DK politikusa elmondta, ezért határozott úgy a Fővárosi Önkormányzat, hogy 20 ezer ingyenes antitest-tesztet ajánl fel a 60 év feletti budapestieknek. 

 

„Itt, Újbudán, a László Imre vezette kerületben eddig már 500 tesztet végeztettek el a legveszélyeztetettebb korosztályhoz tartozóknál. A most felajánlott 20 ezer tesztből 18 ezer esetben a mintavételekre azokban a kerületekben került sor, akik eddig is együttműködtek a fővárossal a lakosok szűrésében. Ezek a kerületek nem csak a teszteket kapják meg, de a kapcsolódó laborvizsgálatot is Budapest biztosítja. Ennek megfelelően a XI. kerületben az elsők között indult el a tesztelés.” – jelentette ki a főpolgármester-helyettes.  

 

"Én úgy gondolom, hogy a most elmondottak a napnál is világosabban megmutatják, hogy mi, ellenzéki városvezetők vigyázunk Budapestre, és mi vigyázunk a budapestiekre. Hiába a kormányzati ellenszél, együtt, összefogással és közös munkával egyre többet és többet érünk el. Külön öröm számomra, hogy barátom és párttársam, László Imre kerületében ennek a munkánknak köszönhetően tovább tud fejlődni az egészségügyi ellátás, és örülök annak is, hogy a Demokratikus Koalíció polgármesterei és várospolitikusai együtt, egységesen tudnak fellépni egy egész Budapest számára fontos ügyben.” – fogalmazott Gy. Németh Erzsébet. Zárásként közölte, ez mindenki, az itt élők és a városért dolgozók közös sikere. 

RSS
Kapcsolódó politikusok