A fideszes vezetésű városokat jobban kedveli a Szerencsejáték Zrt. - Az ellenzéki városokban élő gyerekeknek nem jár játszótér az állami cég szerint

2020.11.26.

Az állami tulajdonban lévő Szerencsejáték Zrt. pár éve indított el egy programot, amelyben fogyatékkal élő és egészséges gyerekek számára egyaránt alkalmas játszótereket építenek. A Telex.hu cikke szerint azonban mindig fideszes vezetésű települések kapják meg a támogatást, az ellenzékiek soha.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy egy állami cég ilyen nyíltan kivételez a kormánypárti vezetésű településekkel. Már önmagában az is taszító, amit Orbánék tíz éve művelnek,  hogy saját maguk között osztogatják a pénzt, és ebből különösebben titkot sem csinálnak. Mi, európai magyarok úgy gondoljuk, hogy egy gyermek sem kerülhet hátrányba Magyarországon a lakóhelye miatt, és egy játszótér megépülése nem múlhatna a fideszes kapzsiságon és gőgön.

Gy. Németh Erzsébet
Budapest humán területekért felelős főpolgármester-helyettese, a DK alelnöke