Barion Pixel
A kormányzati elvonások miatt az önkormányzatok dolgozóinak a bére is veszélybe került

A kormányzati elvonások miatt az önkormányzatok dolgozóinak a bére is veszélybe került

2020.05.25.

A kormányzati elvonások miatt az önkormányzatok dolgozóinak a bére is veszélybe került

 

Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes, Cserdiné Németh Angéla, dr. Kiss László, Dr. László Imre, Szaniszló Sándor, Budapest DK-s polgármesterei, Borka-Szász Tamás, a VII. kerület DK-s önkormányzati képviselője, valamint Csóti Csaba, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke, Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezetének elnöke, Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke, Papp Katalin, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének megbízott elnöke és Szabó Éva Zsuzsanna, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke hétfő délutáni egyeztetésre gyűltek össze a XV. kerületben. 

 

Ezt követően Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes ismertette: azokkal a szakszervezeti vezetőkkel ültek le egy egyeztetésre, akik a humán ágazatokat képviselik. Arról is beszámolt, hogy ezeket a találkozásokat folytatni fogják a jövőben is, hiszen a települési vezetőknek és a szakszervezeteknek is fontos, hogy azoknak a munkavállalóknak, akik az érintett intézményekben dolgoznak, biztonságot nyújtsanak, és meg tudják őket védeni. 

 

A szakszervezeti vezetők ezután beszámoltak arról, hogy rendkívül pozitív példának tartják , hogy a DK-s polgármesterek számára kiemelten fontos, hogy a munkavállalók biztonságát garantálják. 

 

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a főváros kezdeményezése és a folyamatos egyeztetés megnyugtató és biztató példa mindenki számára a jövőben is. 

RSS
Kapcsolódó politikusok