L. Simon László szép pénzeket fog keresni a meglehetősen homályos jelentésű múzeumi integráció feladatkörével

2021.04.12.

A Magyar Közlönyben közzétett értesítés szerint a kormány összevonja a Nemzeti Múzeumot és a Természettudományi Múzeumot, valamint megvizsgálják az Iparművészeti Múzeum integrálásának lehetőségét is. Mindennek előkészítésével L. Simon Lászlót bízták meg, akinek ezért helyettes államtitkári fizetés, több, mint egymillió forint jár.

A Demokratikus Koalíció szerint elég érdekes, hogy éppen most kezdik el a múzeumok átszervezését és integrációját, jelentsen ez bármit is. Emellett emlékszünk még arra is, hogy a Természettudományi Múzeumnak meglehetősen hányatott sors jut: mióta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a szomszédjába költözött, már az is felmerült, hogy Debrecenbe telepítenék a múzeumot. Mi, európai magyarok mindenesetre erősen szakmaiatlannak érezzük ezt a lépést, aminek árnyékában ismét csak egy fideszes elvtársat szeretnének újabb bevételhez juttatni.

Gy. Németh Erzsébet
humán területekért felelős főpolgármester-helyettes, a DK alelnöke