Polt Péter megvédte Tarlós Istvánt és Vitézy Dávidot - Hiába tűnt el 9 milliárd forint közpénz, megszüntették az e-jegyrendszerrel kapcsolatos nyomozást

2021.10.28.

Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes, a DK alelnöke és Sermer Ádám, az ellenzék mezőkövesdi országgyűlési képviselőjelöltje, a Liberálisok ügyvivője közös sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy Budapest fideszes városvezetése 9 milliárd forintot herdált el a soha, egyetlen percig sem működő e-jegyrendszerre.

A Tarlós István vezette fővárosi önkormányzat és a Vitézy Dávid által irányított BKK közös pénzégetése nyomán egy vállalkozó úgy jutott hozzá ezekhez a közpénz-milliárdokhoz, hogy Budapestnek soha nem volt működő e-jegyrendszere. Az ügy az elejétől fogva bűzlik, még a Vitézy Dávidot követő BKK-vezér, Dabóczi Kálmán is azt mondta a fővárosi vizsgálóbizottság ülésén, hogy neki is - idézem -  „folyamatos küzdelmet jelentett a projekt tisztán tartása” – fogalmazott Sermer Ádám, hozzátéve: éppen ezért döntöttünk úgy még 2018. őszén, hogy feljelentést teszünk az ügyben.

Gy. Németh Erzsébet úgy folytatta: a Nemzeti Nyomozó Iroda arról tájékoztatott minket, mint feljelentést tevőket, hogy megszüntette a nyomozást és lezárta az ügyet, méghozzá bűncselekmény hiányában. Polt Péter legfőbb ügyész szerint tehát teljesen rendben van, hogy egykori párttársai, Tarlós István és Vitézy Dávid úgy herdált el 9 milliárd forintot, hogy azért a budapestiek nem kaptak semmit. 9 milliárd forint annyi pénz, mintha minden Budapesten élő zsebéből kivennénk 5300 forintot az újszülőttől a legidősebb nagymamáig – mondta a DK főpolgármester-helyettese.

A Demokratikus Koalíció szerint teljesen nyilvánvaló, hogy egy demokratikusan működő országban, ahol független az igazságszolgáltatás, ennek a legenyhébb esetben is hűtlen kezelésnek kellene lennie – folytatta a DK alelnöke, hozzátéve: ez az újabb bizonyítéka annak, hogy a kormányváltás után Polt Péternek is bíróság előtt kell majd felelnie az eltussolt fideszes korrupciós ügyekért, ahogy természetesen Tarlós István és Vitézy Dávid sem alhat nyugodtan. Ami a budapesti e-jegyrendszert illeti, a hatpárti ellenzéki összefogás által vezetett Budapestnek a nulláról kellett elkezdenie a munkát, de mi meg fogjuk csinálni, amire a Fidesz csak hivatkozott, miközben eltüntetett 9 milliárd forint közpénzt – jelentette ki Gy. Németh Erzsébet.