Barion Pixel
Gy. Németh Erzsébet: A fideszes kerületekben csak papíron létező orvosi ügyeletet valódi ügyeletekké fogjuk alakítani!

Gy. Németh Erzsébet: A fideszes kerületekben csak papíron létező orvosi ügyeletet valódi ügyeletekké fogjuk alakítani!

2019.10.06.

Gy. Németh Erzsébet: A fideszes kerületekben csak papíron létező orvosi ügyeletet valódi ügyeletekké fogjuk alakítani!

 

 

Kilenc éve regnál Budapesten Tarlós István, mögötte egy kétharmados kormánnyal, és számos sikertelensége mellett még azt sem tudta elérni, hogy a főváros minden kerületében legyen orvosi ügyelet, mégpedig nem csak papíron. – Ha nyer az ellenzék, ezt a súlyos problémát azonnal orvosolni fogjuk – jelentette ki sajtótájékoztatóján Gy. Németh Erzsébet fővárosi képviselő, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, XVII. kerületi közös ellenzéki polgármesterjelölt.

 

 

– A fideszes polgármestereket nem zavarja, hogy csak papíron létezik orvosi ügyelet a kerületükben, a DK viszont azt gondolja, hogy az október 13-i önkormányzati választás után ezt a rendszert meg kell változtatni, és ténylegesen minden kerületre kiterjedő tisztességes orvosi ügyeletet kell biztosítani.

 

Budapest sok kerületében nem az önkormányzatok szervezik meg az orvosi ügyeletet, hanem egy-egy céget bíztak meg ezzel. Ma 17 olyan fővárosi önkormányzat van, ahol ugyanaz a cég végzi ezt a feladatot. Ennek a cégnek azonban nincs 17 darab mentőautója, sem 17 orvosa, azaz egyszerre négy-öt kerületet látnak el. Tehát jó néhány kerületben sem nappal, sem éjszaka nem áll rendelkezésre orvos, vagy az őt kiszállító autó.

 

A fideszes kerületi polgármesterek és önkormányzatok évek óta megelégszenek azzal, hogy itt csak papíron van orvosi ellátás, ami elképesztő. Ez nem maradhat így tovább! – jelentette ki Gy. Németh Erzsébet.

A Demokratikus Koalíció október 13. után, az ellenzéki polgármesterek vezetésével, egy összefogás keretében megszervezi, hogy minden egyes kerületben tisztességes orvosi ügyelet működjön, legyen minden kerületben legalább egy orvos és egy autó, s ez a nap 24 órájában rendelkezésre álljon.

 

– Ismertek azok a horrortörténetek, amikor az orvosi ügyelet vagy nem tudja ellátni feladatát, vagy késve érkezik ki a beteghez. Két példát mondok; az egyik egy kisfiú története, akinek az orrába szorult üveggolyó miatt a szülők aggodalmasan vártak jó néhány órát, hogy kiérkezzen az orvosi ügyelet, de akkor és abban a kerületben nem volt sem szabad orvos, sem szabad autó. A másik példa az én kerületem, a XVII., itt sincs gyermekorvosi ügyelet, miközben ez a legnagyobb alapterületű és a belvárostól legmesszebb fekvő kerület, így a szülőknek nem ritkán beteg, lázas gyermeküket el kell vinniük a 15-18 kilométerre lévő Heim Pál Gyermekkórházba. Elképzelhető, hogy ha valakinek nincs autója, akkor ez mekkora nehézséget jelent az éjszaka közepén – mondta a polgármesterjelölt.

 

Gy. Németh Erzsébet végül arra kért mindenkit, hogy október 13-án szavazzon az ellenzéki kerületi polgármesterjelöltekre, mert mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy az orvosi ügyelet mindenhol rendelkezésre álljon.

RSS
Kapcsolódó politikusok