Barion Pixel
Az új fővárosi vezetés megteremti a kerületi gyermekorvosi szakrendelést, amelyre Tarlós 9 éve nem volt képes

Az új fővárosi vezetés megteremti a kerületi gyermekorvosi szakrendelést, amelyre Tarlós 9 éve nem volt képes

2019.10.04.

Az új fővárosi vezetés megteremti a kerületi gyermekorvosi szakrendelést, amelyre Tarlós 9 éve nem volt képes

 

 

Ha a Fideszt érdekelné a gyermekek sorsa, gondoskodna róla, hogy legyen a III. kerületben gyermek-szakrendelő. De nem érdekli, így nincs. A helyzetről Gy. Németh Erzsébet, a DK elnökségi tagja, fővárosi képviselő, XVII. kerületi közös ellenzéki polgármesterjelölt, és Rózsa László, súlyosan beteg kisfiának, Benettnek az édesapja tartott sajtótájékoztatót a kerületi rendelőintézet előtt.

 

– Gyermekeink a legdrágább kincsünk. Egy éve küzdök, hogy a kerületben is legyen gyermek-szakrendelő, de Bús Balázs polgármester szerint a gyermek-ellátással minden a legnagyobb rendben van. Nem tudom, mennyiben van ez így, amikor beteg, lázas gyermekünkkel át kell utazni a fél városon, hogy megfelelő szakrendeléshez jussunk. És az sincs rendben, hogy amikor időpontot kérek a bőgyógyászaton a kislányomnak, nem tudnak adni neki.

 

Van Óbuda újságunk, sörfesztiválunk – százmillió forintokért, de ezt fontossági sorrendben megelőzi gyermekeink egészsége. Bús Balázs mindenre költ, csak az egészségügyre nem. Ezért szeretnék mindenkit arra kérni, hogy október 13-án szavazzanak a változásra!

 

– mondta Rózsa László, és átadta a szót Gy. Németh Erzsébetnek. A DK elnökségi tagja, közös polgármesterjelölt arról beszélt, hogy azért jött el kerületéből, a Duna túlpartján fekvő XVII. kerületből, mert nem csak saját kerületének gyermekei fontosak neki, hanem minden budapesti gyermek, köztük természetesen a III. kerületiek is.

 

– Nincs az rendben, hogy Budapesten több olyan kerület van, ahol hiányzik a gyermekszakorvosi rendelő, mint ahogy Óbudán sincs, ahol 130 ezer ember lakik, több tízezer gyermekkel.

 

Ma a beteg gyermekeket ebből a kerületből több kilométerre kell szállítani, ha szakorvosi ellátásra van szükségük, s úgy gondolom, ezt a fővárosi vezetés nem engedheti meg. De vannak olyan kerületek Budapesten, ahol még gyermekszakorvosi ügyelet sincs, így az én kerületemből, a XVII.-ből a több mint 15 kilométerre lévő Heim Pál Gyermekkórházba kell vinni a gyermekeket, ha baj van, akár éjszaka, akár hétvégén.

 

Egy modern város nem létezhet megoldott egészségügyi ellátás nélkül, s különösen fájdalmas, ha az ellátás hiánya éppen a gyermekeket érinti. Egy következő fővárosi vezetés, Karácsony Gergellyel az élén, meg fogja teremteni a lehetőséget, hogy ha egy gyermek beteg, a közelben legyen a segítség – mondta Gy. Németh Erzsébet.

 

Az ellenzéki polgármesterjelölt emlékeztetett, az Országos Mentőszolgálat épp most közölte, hogy egyre csökken az az idő, amíg kiérnek egy baleset helyszínére. Hozzátette: – Mi nem ezt tapasztaljuk.

 

Budapestet 9 éve vezeti a fideszes Tarlós István, a közgyűlésben többségében fideszes polgármesterekkel, ráadásul mögöttük áll egy kétharmados kormány, mégsem képesek megoldani egy olyan alapvető problémát, mint egy gyermekorvosi szakerendelő. Az össszes közös ellenzéki kerületi polgármester és Karácsony Gergely nevében ígérem, hogy ezt a problémát október 13. után meg fogjuk oldani.

RSS
Kapcsolódó politikusok