Barion Pixel

1982. augusztus 9-én születtem Alapon, Székesfehérvárra a középiskola elvégzése után költöztem, azóta is itt élek. Közgazdász diplomát a Veszprémi Egyetemen szereztem, első generációs értelmiségi vagyok.

2010 után elegem lett az országot sújtó állapotokból, ezért 2013-ban csatlakoztam a DK székesfehérvári alapszervezetéhez. 2015-től 2023-ig önkormányzati képviselő voltam Székesfehérváron, ezalatt az önkormányzat Gazdasági Szakbizottságának alelnökeként is dolgoztam. 2023 márciusában országos listáról bejutottam az Országgyűlésbe.
 
Meggyőződésem, hogy Magyarországon mindenkinek lehetőséget kell kapnia arra, hogy tehetség, szorgalom és rátermettség alapján előre jusson, mert ez nem lehet a hatalom birtokosainak és kegyeltjeinek kiváltsága. Azonban a neveltetésem és a vidéki szegénységről szerzett tapasztalataim alapján tisztában vagyok vele, hogy rengeteg magyar embernek jutott, önhibáján kívül nagyon nehéz sors. Ezért gyerekkorom óta vágytam arra, hogy segíthessek rajtuk, ahogy csak tudok.
 
Politikusi munkám részeként évek óta kiemelten foglalkozom a lombikprogrammal kapcsolatos kérdésekkel és az érintett családok támogatásával.
 
De nem hagyott nyugodni a szűkebb hazámat, Fejér megyét érintő korrupció sem. Évekig pereskedtem a sporttámogatásokkal kapcsolatos visszaélések felderítéséért, hogy kiderüljön: mire költötte az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány a TAO-pénzeket. Így ismerhette meg az ország, hogy a futballra felvett közpénzmilliárdok egy részét Felcsúton libamájra és túró rudira költötték.
Kapcsolódó cikkek és videók