Barion Pixel
A német kormány a gazdasági válság alatt 300 eurós Kinder-bónuszt ad a családoknak - A DK a családi pótlék megduplázását követeli

A német kormány a gazdasági válság alatt 300 eurós Kinder-bónuszt ad a családoknak - A DK a családi pótlék megduplázását követeli

2020.09.29.

A német kormány a gazdasági válság alatt 300 eurós Kinder-bónuszt ad a családoknak - A DK a családi pótlék megduplázását követeli 

 

Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségének tagja keddi sajtótájékoztatóján emlékeztetett: az elmúlt és az előttünk álló hónapok arról szóltak és szólnak a magyar családoknak, hogy hogyan tudnak túlélni a válságban. Hozzátette, emelkedő élelmiszer és benzinárak mellett, csökkenő munkabér mellett vagy állástalanul, sok esetben otthoni karanténban, elvágva a munka lehetőségétől. 

 

“Ezek a magyar családok szinte semmilyen segítséget nem kaptak a magyar kormánytól. Pedig bőven lenne nemzetközi példa. A német kormány - amely a magyar kormánnyal ellentétben nem hangoztatja magáról, hogy mennyire családbarát - a közelmúltban arról döntött, hogy 300 eurós, azaz nagyjából 110 ezer forintos azonnali juttatást ad a gyermekes családoknak. Ott nem a családokon spóroltak, ellentétben az Orbán-kormánnyal.” - hangsúlyozta a DK-s politikus. 

 

Ráczné Földi Judit emlékeztetett, a Demokratikus Koalíció nem először és nem utoljára követeli, hogy a kormány legalább duplázza meg a családi pótlékot. 

 

“Szégyen és gyalázat, hogy itt állunk 2020-ban egy válság közepén, és még mindig arról kell beszélnünk, hogy utoljára a Gyurcsány-kormány emelte meg a családi pótlékot. A DK szerint a több mint egy évtizede megemelt családi pótlék mára teljesen elértéktelenedett, hála a Fidesz gyenge forintjának.” - jelentette ki, hozzátéve: az a minimum, hogy ha a kormány már európai szintű segítségre és válságkezelésre alkalmatlan, akkor legalább azt a minimumot tegye meg, amit ebben a helyzetben a családi pótlék megduplázása jelent.

 

Arra is kitért, tisztában vannak vele, hogy a magyar gazdaság nem összehasonlítható a némettel. Ráczné Földi Judit úgy fogalmazott: nyilvánvalóan populista és értelmetlen dolog lenne azt követelni, hogy a magyar kormány is adjon 110 ezer forintot a magyar családoknak, ahogy a német kormány ad a németeknek. 

 

“Az ugyanakkor igenis elvárható, hogy ha már az elmúlt 10 évben nem emelték a családi pótlékot, akkor ezt legalább most, a válságban pótolják. Mi ezt követeltük már márciusban is, amikor egy 20 pontos gazdasági mentőcsomagra tettünk javaslatot a kormánynak, és ezt követeljük most is.” - mondta zárásként a DK elnökségi tagja. 

RSS
Kapcsolódó politikusok