Barion Pixel
Pártállam helyett jogállamot - Az ország, ahol a Legfőbb Ügyész is a fideszes haverokat védi

Pártállam helyett jogállamot - Az ország, ahol a Legfőbb Ügyész is a fideszes haverokat védi

2020.09.10.

Pártállam helyett jogállamot - Az ország, ahol a Legfőbb Ügyész is a fideszes haverokat védi

 

Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, és Sermer Ádám a Liberálisok ügyvivője csütörtökön a Legfőbb Ügyészség épületénél tartottak sajtótájékoztatót, a “Pártállam helyett jogállamot!” sorozat újabb részeként.

Ráczné Földi Judit úgy fogalmazott, ma Magyarország a lehetőségek országa. Hozzátette, nem mindenkinek, hanem a néhány tízezernek, a NER politikusainak, oligarcháinak, kegyenceinek.

 “Tizedik éve épül ez a rendszer, ahol kéz kezet mos, ahol szorosan össszezárnak, ahol a kormány és cinkosai mindent megtehetnek. Ehhez a jól kiépített rendszerhez pedig kell egy kiemelt cinkostárs, aki garancia arra, hogy bármit is lopjanak el, bármennyi szabályt is hágjanak át, semmi bajuk ne lehessen ebből. Polt Péter Legfőbb Ügyész, akinek a kedvéért úgy írnak át törvényeket, ahogy csak akarnak, arra hivatott, hogy bebetonozott állásával védje a narancssárga óriáspolipot.” - emlékeztetett, hozzátéve: a Lex Polt lehetővé tette a legfőbb ügyész mandátumának meghosszabbítását és nyugdíjkorhatárának kitolását, így aztán Polt Péter élete végéig őrködhet a fideszes bűnözők felett.

 “És őrködik is, gondoljunk csak arra, hogy második kinevezése óta mennyivel kevesebb korrupciós ügyet vizsgálnak, gondoljunk az Elios-ügyre, jusson eszünkbe a baltás gyilkos, vagy épp a pedofil perui nagykövet Kaleta Gábor, aki megúszta felfüggesztett börtönbüntetéssel, holott bizonyított, hogy Kaleta több ezer, gyermekekről készült pornográf felvételt tárolt a laptopján.” - sorolta a politikus.

 Ráczné Földi Judit kijelentette, a Demokratikus Koalíció szerint egyetlen egy cél létezik ma Magyarországon: 2022-es választás során a pártállam helyett visszaállítani jogállamot.

 “Ma Magyarországot nem államférfiak, hanem pártkatonák irányítják, és pártkatonák védik őket. Ma magyarországon nincs független ügyészség, Állami Számvevőszék, közmédia, vagy köztársasági elnök. Mára Magyarországon kiépült a pártállam a rendszere, és a mi kötelességünk, hogy ezt visszafordítsuk amíg lehet. Mi, európai magyarok meg is fogunk tenni mindent ezért minden erőnkkel, Budapest nem lehet Minszk, nekünk, az ellenzéki pártok politikusainak kötelességünk együttműködve visszaállítani a jogállamot Magyarországon. “ - hangsúlyozta a DK-s politikus.

 Sermer Ádám a szót átvéve közölte: Magyarországon pártállami módszerekkel, a valamikori jogállam eszközeit felhasználva büntetik az ellenzékieket, a szegényeket, a hátrányos helyzetűeket, mindenkit, aki nem a fideszes holdudvar része.

 “Viszont ma Magyarországon nem vonják felelősségre az igazi bűnözőket, és szemet hunynak a valódi bűnök felett. Biztosak lehetünk benne, hogy amíg Polt Péter a helyén van, addig senki sem fogja felelősségre vonni Tiborcz Istvánt, Orbán Viktort, Mészáros Lőrincet, vagy Kaleta Gábort. Márpedig ezek az emberek súlyos bűnöket követtek el és büntetést érdemelnek. És lehet, hogy Polt Pétert bebetonozták a székébe, de mi akkor sem fogjuk hagyni, hogy szabadon garázdálkodjanak, ezért harcolunk az európai ügyészségért, ott ugyanis semmiféle egyetemi haverok és Polt Péterek nem fognak segíteni a fideszes bűnözőkön.” - jelentette ki a politikus.

Sermer Ádám elmondta, a Liberálisok célja, hogy a többi ellenzéki párttal együttműködve leváltsák az Orbán rendszert és a pártállam helyett visszaállítsák a jogállamot Magyarországon.

“Magyarország nem lehet többé a haverok, a lopás, a korrupció, és a fideszes pártkatonák paradicsoma, ezért kell közösen kiállnunk mindannyiunknak 2022-ben, és megküzdeni a Fidesszel és legyőzni, mindazt amit jelképeznek!” - mondta zárásként Sermer.

RSS
Kapcsolódó politikusok