Barion Pixel
Orbán hobbija miatt lett nyitás? - A DK levélben fordul az MLSZ-hez: hány néző beengedését vállalják a foci EB-re?

Orbán hobbija miatt lett nyitás? - A DK levélben fordul az MLSZ-hez: hány néző beengedését vállalják a foci EB-re?

2021.04.08.

Orbán hobbija miatt lett nyitás? - A DK levélben fordul az MLSZ-hez: hány néző beengedését vállalják a foci EB-re? 

 

Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja csütörtöki sajtótájékoztatóján emlékeztetett: tegnap kísérteties egybeesés történt a kormány által nyitásnak nevezett szabályok bevezetése, és aközött a határidő között, amit az UEFA adott a futball-EB rendezni akaró országoknak. 

 

„A nemzetközi futballszervezet ugyanis kikötötte, hogy csak olyan városokban lehet majd meccset rendezni a futball EB-n, amelyek vállalják, hogy nézőket engednek be a stadionokba. Április 7-ét adták meg határidőnek, hogy az országok eddig a napig jelezzék, készek lesznek-e erre. Láss csodát, a magyar nyitás éppen ezen a napon, tegnap lépett életbe.” – foglalta össze a DK-s politikus.  

 

Ráczné Földi Judit közölte, a Demokratikus Koalíció magyarázatot vár a kormánytól: Orbán Viktor hobbija miatt jelentették be tegnap a nyitást? 

 

„Nem a járványügyi adatok, nem a szakértők véleménye, és nem is gazdasági szempontok döntöttek, hanem az, hogy Orbán Viktor budapesti stadionban szotyizva nézhessen majd EB-meccseket?” – tette fel a kérdést.  Hangsúlyozta, a DK azonnali magyarázatot követel a kormánytól és levelet ír Csányi Sándor MLSZ-elnöknek. 

 

„Tudni akarjuk, hogy milyen vállalást tett a Magyar Labdarúgó Szövetség az UEFA-nak, hány nézőt fognak beengedni a budapesti mérkőzésekre!” – ismertette a DK elnökségi tagja. 

 

Ráczné Földi Judit úgy fogalmazott, egy olyan döntésben, amelyen emberéletek múlnak, nem szabadna helyet kapnia annak, hogy mi a miniszterelnök hobbija. 

 

„Márpedig Magyarországon 10 éve ez történik, hiszen ma azok a pénzek hiányoznak az egészségügyből, amit a kormány stadionokra és futballakadémiákra költött. Rémisztő belegondolni, hogy ez szempont lehetett még most is, amikor minden egyes nap magyarok százait ragadja el tőlünk a vírus.” – magyarázta a politikus. Zárásként kiemelte, ha ez igaz, akkor a kormánynak nem számít sem emberélet, sem semmi más, csak hogy Orbán Viktor budapesti VIP-páholyban szotyizhasson a futball EB-n.

RSS
Kapcsolódó politikusok