Barion Pixel
Pártállam helyett jogállamot - A köztársasági elnök mára csupán Orbán bábja!

Pártállam helyett jogállamot - A köztársasági elnök mára csupán Orbán bábja!

2020.09.03.

Pártállam helyett jogállamot - A köztársasági elnök mára csupán Orbán bábja! 

 

Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja és Sermer Ádám, a Liberálisok ügyvivője csütörtökön a Sándor-palotában tartották meg “Pártállam helyett jogállamot” című sajtótájékoztatójukat. A sajtótájékoztató sorozat újabb állomásán elmondták, harminc évvel a rendszerváltás után eljutottunk oda, hogy a határokon álló Magyarország táblára nyugodtan felírhatnánk: jogállamot nyomokban tartalmaz.

 

Ráczné Földi Judit elmondta, az elmúlt tíz évben ahogy Orbánék rendszeresen meggyalázták a köztársaságot, úgy teszik nevetségessé és súlytalanná a köztársasági elnök szerepkörét is. 

 

“Áder János ugyanis nem a jogállam, a demokrácia őre, csupán a miniszterelnök bábja, akinek pusztán csak annyi a feladata, hogy gondolkodás nélkül aláírjon bármit, amit elé tolnak, újévkor pedig néhány semmitmondó közhelyet elsüssön, majd koccintson. Felsorolni is nehéz, a Fidesz hány aljas húzásához asszisztált már Áder, meg sem kísérelve úgy tenni, mintha valóban köztársasági elnök lenne, nem pedig fideszes pártkatona.” - jelentette ki a DK elnökségi tagja. 

 

Ráczné Földi Judit kijelentette, a Demokratikus Koalíció azért dolgozik a többi ellenzéki párttal együttműködve, hogy 2022-ben leválthassák az Orbán-rendszert és a pártállam helyét ismét átvegye a jogállam. 

 

“Valódi jogállam, ahol a köztársasági elnök nem kézivezérelt pártkatona, hanem valóban a demokrácia őre, aki a magyar emberek érdekeit védi és nem a volt kollégiumi haverjainak piszkos ügyeit fedezi. Gondoljunk csak a felhatalmazási törvényre, a CEU elüldözésére, a köznevelési törvény módosítására, az új társadalombiztosítási-törvényre, a kuturális törvény módosítására, vagy a rabszolgatörvényre. Mit sem törődve a tüntetésekkel, az ellenzék tiltakozásával, a szakmai szempontokkal Áder János mindent aláírt gond nélkül, mert ez a feladata, ezért tartják.” - sorolta a politikus, hozzátéve, a Fidesz egy egész országot uraló bűnszervezetként megengedheti magának, hogy ilyen cinkosokkal védje a bűneit. Sermer Ádám a szót átvéve azt mondta, bizonyára mindenki ismeri azt az ikonikus fotót, amin a győzelem jelét mutató Göncz Árpád áll a Kossuth téren, eskütétele után. 

 

“Annak a fotónak ereje van, az a kép egy valódi köztársasági elnököt ábrázol. Áder János már semmit sem képvisel azokból az értékekből, amiket egy köztársasági elnöknek vallania kell. Áder János soha nem lesz valójában Magyarország köztársasági elnöke, legfeljebb a fideszé.” - jelentette ki a politikus. Úgy fogalmazott,mindenekelőtt csak úgy fognak majd Áderre emlékezni, hogy ő volt az az ember, aki kérdés nélkül bármilyen aljasságot elnézett a haverjainak, hogy minden létező eszközzel bebetonozza Orbánt a miniszterelnöki székbe, így biztosítva a holdudvar jövőjét. 

 

“Hiszen minden egyes törvény, amire Áder odapöttyintette az aláírását kizárólag a Fidesz érdekeiről szól, a magyarok érdekei pedig már senkit sem érdekelnek. A Liberálisok célja, hogy 2022-ben véget vessünk Orbán uralmának, és visszaállítsuk a jogállamot a pártállam helyett, 2023-tól pedig Áder János helyett új, valódi köztársasági elnöke lesz az országnak, aki valóban a magyarok érdekében jár el. Nem lesznek többé cinikusan áttolt törvények, amiket egy báb jóváhagyásával, tiltakozás ellenére erőszakolnak rá az emberekre.” - mondta zárásként Sermer. 

RSS
Kapcsolódó politikusok