Barion Pixel
Ideje véget vetni a jogállamiság megcsúfolásának – a Felcsút adja ki a DK által kiperelt iratokat!

Ideje véget vetni a jogállamiság megcsúfolásának – a Felcsút adja ki a DK által kiperelt iratokat!

2020.01.13.

Ideje véget vetni a jogállamiság megcsúfolásának – a Felcsút adja ki a DK által kiperelt iratokat!

 

Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja és Varju László, a DK országgyűlési képviselője közös sajtótájékoztató keretében követelték: a felcsúti fociakadémia adja ki a TAO-iratokat. 

 

A DK már évek óta harcol a TAO-mutyi feltárásáért, többször követelték személyesen az Emberi Erőforrások Minisztériumánál is, hogy az érvényes bírósági ítélet értelmében tegyék lehetővé a TAO-iratok és számlamásolatok elérését.

 

Ráczné Földi Judit és Varju László hétfőn a felcsúti fociakadémiánál tartott sajtótájékoztatón számoltak be az ügy állásáról. A képviselők emlékeztettek: a nemzet gázszerelőjének, Mészáros Lőrincnek van tulajdonában a fociakadémia, amely évek óta nem hajlandó kiadni a DK által kiperelt iratokat a felcsúti fociakadémia gazdálkodásáról, nem hajlandó kiadni a közpénzből fizetett TAO-milliárdok elköltését igazoló számlákat, és bemutatni az akadémia költéseit igazoló papírokat. 

 

“A felcsút akadémia gazdasági vezetője szerint a papírok egy budaörsi végrehajtó irodánál vannak, ezért még a héten felvesszük a kapcsolatot az irodával, hogy kiderítsük, mire költötték a TAO-milliárdokat Felcsúton, és végre pontot tegyünk az ügy végére.” - közölte a DK elnökségi tagja. 

 

Varju László hangúlyozta, napról napra folytatják az oknyomozást a TAO-papírok után. “Az elmúlt évek alatt már többször álltunk helyt különböző államtitkárságokon, minisztériumnál és bíróságokon annak érdekében, hogy ezekhez az információkhoz végre hozzájussunk. Miközben tudjuk, hogy ezek közérdekű adatok, amiket már régen ki kellett volna adni” - jelentette ki a DK országgyűlési képviselője. Varju László hangsúlyozta, itt az ideje, hogy véget vessenek a jogállamiság megcsúfolásának. 

 

“Ezekhez a papírokhoz el fogunk jutni, utolérjük azt a végrehajtót, akit most éppen kijelöltek arra, hogy átadja ezeket a dokumentumokat. Mi ezt képviselőként nem adjuk fel, megszerezzük az iratokat” - mondta Varju László. 

RSS
Kapcsolódó politikusok