Barion Pixel
Mire költötték a TAO-milliárdokat Felcsúton? - Újabb 100 oldalnyi számla jutott a DK birtokába

Mire költötték a TAO-milliárdokat Felcsúton? - Újabb 100 oldalnyi számla jutott a DK birtokába

2020.10.14.

Mire költötték a TAO-milliárdokat Felcsúton? - Újabb 100 oldalnyi számla jutott a DK birtokába

 

Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja és Varju László, a párt alelnök szerdai sajtótájékoztatójukon számoltak be a TAO-ügy legújabb fejleményeiről. Varju László emlékeztetett, következetesen, mindent megtesznek azért, hogy nyilvánosságra kerüljön a felcsúti fociakadémia minden költése. 

“Évek óta megteszünk mindent, hogy hozzáférhessünk azokhoz az adatokhoz, aminek a kiadásáról a bíróság már döntött.” - mondta Varju, felhívva a figyelmet, hogy épp a végrehajtó irodája előtt állnak, mert végrehajtóra van szükség ahhoz, hogy betekinthessenek a papírokba. 

 

Varju ismertette, hogy néhány száz oldalnyi iratot kaptak ismét, ezek a számlák közlekedésről,étkeztetésről szólnak, ám, ahogyan fogalmazott, a valóság hiányzik ezekből. 

 

Ráczné Földi Judit a szót átvéve elmondta, az alapítvány 67 milliárd forintnyi közpénzt költött el az elmúlt években. 

“Ezeknek a számláknak a másolatait kellett volna átadnia Mészáros Lőrincnek, ahogy ezt a Kúria ítélete is kimondta, de nekünk kell futkosni, hogy kapjunk bármit is. Ma összesen három hónapnyi számlát adtak át. Egészen elképesztő, amit ezek a számlák tartalmaznak!” - jelentette ki a DK elnökségi tagja, hozzátéve: az alapítvány például 7000 Túró Rudit vásárolt, miközben a magyar családok gyerekei örülne, ha hetente látnak ilyesmit otthon. 

 

“Ez a felcsúti alapítvány a magyar emberek pénzét ilyen luxustermékekre költi. Több, mint egymillió forintért vásároltak harcsát, több százezret költöttek gyógyszerekre, és szintén több százezret WC-papírra. Félmillió forintot adtak ki süteményekre és szintén ilyen összeget Fornettire.” - sorolta Ráczné Földi Judit. 

 

A DK elnökségi tagja zárásként hozzátette, a Mészáros Lőrinc közeli fociakadémia felháborítóan herdálja a pénzt, miközben ezeket a forrásokat lehetne akár kórházakra, iskolákra is fordítani, hogy a magyar embereknek végre méltó élete lehessen. 

RSS
Kapcsolódó politikusok