Barion Pixel
Ráczné Földi Judit: A DK által indított győztes perben is a Schadl-féle végrehajtók fedezték a felcsúti fociakadémiát, és azóta is vidáman lopnak

Ráczné Földi Judit: A DK által indított győztes perben is a Schadl-féle végrehajtók fedezték a felcsúti fociakadémiát, és azóta is vidáman lopnak

2022.06.15.

Ráczné Földi Judit: A DK által indított győztes perben is a Schadl-féle végrehajtók fedezték a felcsúti fociakadémiát, és azóta is vidáman lopnak

 

Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja sajtótájékoztató keretében idézte fel, hogy a Demokratikus Koalíció hosszú éveken keresztül pereskedett azért, hogy kiderítsék: mire költötte a felcsúti fociakadémia a TAO-pénzeket.

 

„Miután végre már jogerős bírósági ítéletünk volt arról, hogy a TAO-pénz igenis közpénz és a Felcsútnak ki kell adnia a kiperelt adatokat, akkor a végrehajtó mindent megtett, hogy megakadályozza, hogy minden adatot megismerhessünk. Ő nem volt más, mint Schadl György, akit a Völner-ügyben korrupció miatt letartóztattak. Most a 24.hu összesítette a Schadl–Völner-ügyben vesztegetéssel gyanúsított bírósági végrehajtó irodák profitját. 2021-ben az összesítés szerint a hét végrehajtó iroda együtt összesen 954 millió forint profitot termelt, amiből 763 millió forintot fel is vettek osztalékként a végrehajtók.” – foglalta össze a politikus.

 

Ráczné Földi Judit a Demokratikus Koalíció nevében felhívta a figyelmet, sokat elárul az az intézményesített orbáni korrupcióról, hogy a vesztegetéssel gyanúsított Schadl György irodái majd egymilliárdos profitot termeltek a tavalyi évben.

 

„Ne feledkezzünk meg arról se, hogy ez a végrehajtó iroda akadályozta foggal körömmel, hogy a DK jogerős ítélet birtokában hozzájuthasson a felcsúti papírokhoz. A törvénytelen kormány így működik, a végtelenségig védik egymás stiklijeit, és ha valaki véletlen le is bukik, kicsi az esélye, hogy valóban felelősségre legyen vonva. De ahogyan, amilyen következetesen kiálltunk a TAO-ügyben és végigvittük az elejétől a végéig, úgy fogunk dolgozni azon, hogy elszámoltassák őket majd minden bűnért, amit a magyarok ellen elkövetnek.” – magyarázta a politikus.

 

Ráczné Földi Judit elmondta, ő maga is figyelmeztetett rá korábban, hogy a korrupt Schadl fedezi a felcsúti lopást.

 

„Akkor feltettem több kérdést is, például, hogy mit kapott a vesztegetés miatt letartóztatott Schadl György azért cserébe, hogy végrehajtóként fedezte a Felcsútot? A letartóztatott Schadl György pontosan kitől kapott utasítást a kormányból arra vonatkozóan, hogy végrehajtóként a felcsúti titkolózást kell segítenie? Kíváncsi voltam, hogy Völner Pál, Varga Judit, vagy személyesen Orbán Viktor utasította-e erre. A kérdések ma is állnak, pláne annak tükrében, hogy a Schadl-irodák ilyen szép profitot tudtak termelni 2021-ben. Ráadásul éppen nemrég érkezett a hír, hogy Senyei György, az Országos Bírói Hivatal elnöke titkosította a Schadl-vizsgálat eredményét.” -sorolta a politikus, rendkívül beszédes pillanatnak nevezve az eseményt.

RSS
Kapcsolódó politikusok