Barion Pixel
Felcsúti TAO-milliárdok - Az Emmi használhatatlan vizsgálati anyagot adott át a DK-nak

Felcsúti TAO-milliárdok - Az Emmi használhatatlan vizsgálati anyagot adott át a DK-nak

2020.05.29.

Felcsúti TAO-milliárdok - Az Emmi használhatatlan vizsgálati anyagot adott át a DK-nak

 

 

Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja pénteken az Emberi Erőforrások Minisztériumánál tartott sajtótájékoztatót, melyen emlékeztetett, ez az a minisztérium, amelyik hátországot biztosít Mészáros Lőrincnek és fedezi az aljasságait. 

 

“Itt állami keretek között, intézményesítve folyik a lopás, és ehhez komplett szervezetek asszisztálnak. Ez ma Magyarország, 2020-ban. Nos, mint azt korábban szintén elmondtuk, a DK-nak érvényes bírósági ítélete van arról, hogy az EMMI-nek ki kell adnia a TAO-ügyhöz kapcsolódó vizsgálati anyagokat, jegyzőkönyvet, amiből végre kiderülhetne, hogy mi is történt az elmúlt két évben, mire jutottak a hatalmas vizsgálódás során.” - mondta a DK elnökségi tagja. 

 

Ezt követően ismertette: nagy nehezen hozzájutottak a 150 oldalas vizsgálati anyaghoz, de az teljes egészében használhatatlan. 

 

“Három könyvvizsgáló nézte át az anyagot, amelyben olyan számlakivonatokra hivatkoznak, amit “elfelejtettek” mellékelni. Ebben az anyagban nem szerepel a konklúzió, hogy mégis mi tartott két hosszú évig, amíg állítólag vizsgálódtak. Az anyag szerint egyszerűen hibátlan és fantasztikus minden. Csak épp a lényeg nem derül ki a ködös aktákból, hogy a nemzet gázszerelőjéhez, Mészáros Lőrinchez köthető felcsúti fociakadémia mégis mire bírt elkölteni milliárd és milliárd forintnyi közpénzt.” - közölte a politikus.

 

Ráczné Földi Judit kijelentette, a Demokratikus Koalíció tiltakozik az ellen, hogy ma Magyarországon előfordulhat az, hogy egy minisztérium jól olajozott gépezetként leplezetlenül asszisztál a lopáshoz, őket pedig egy jogerős bírósági ítélettel a kezünkben is megpróbálnak gyakorlatilag hülyének nézni. 

 

“Van egy rossz hírünk: ez nem fog sikerülni. Mi, európai magyarok azért harcolunk évek óta az Orbán-rendszerrel szemben, hogy minden egyes ellopott fillért számon tudjunk kérni és be tudjunk hajtani rajtuk. Ma Magyarországon, miközben családok, munkavállalók, vállalkozások, életek mennek tönkre, van egy réteg, amelyik egy vastag pókhálót szövöget maga köré, és azt hiszi, ebből a burokból nem lehet hatalmasat esni. Márpedig lehet, és fognak is, mert nincs ebben az országban olyan ember, aki ne lenne tisztában azzal, hogy Mészáros és a többi kivételezett oligarcha szemérmetlenül lopja el a magyar emberek pénzét, azt a pénzt, amiből kórházakat, iskolákat lehetne építeni, amiből meg lehetne menteni a gazdasági válsághelyzetben tönkrement vállalkozásokat, utcára került embereket és elszegényedett nyugdíjasokat.” - sorolta a DK elnökségi tagja.

 

Arra is kitért, hosszú menet áll mögöttük, akár az EMMI-ről és a jegyzőkönyvekről, akár Felcsútról, akár az egész rendszerről van szó. 

“Mert azt látni kell, hogy ez a TAO-ügy, és hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma cinkosként rejteget információkat, ez az egész rendszernek egy látlelete. Ebben az országban így működik minden. A miniszterelnök gázszerelőjének, vejének, csókosának minden, a magyar embereknek pedig semmi. Ennyi a Fidesz filozófiája, ezt építette fel tíz év alatt. Hiszen ha megézzük, most, a koronavírus-járvány okozta válsághelyzetben mi a legfontosabb számukra? A teljhatalom, az önkormányzatok, a főváros büntetése, a Budapest-Belgrád vasútvonal, amiből szintén a tűzközeliek profitálnak, és persze az, hogy a NER-lovagok - Tiborcz, Mészáros, Garancsi -  szállodáiba öntsék a milliárdokat.” - hangsúlyozta a DK elnökségi tagja, arra is emlékeztetve, pont így ömlöttek a közpénzmilliárdok a felcsúti fociakadémia felé is. 

 

“Mi nem akarunk semmi mást csak látni és megmutatni ország-világnak a valóságot, hogy ez a Fidesz, ez Orbán Viktor. Rájuk nem vonatkoznak a törvények, milyen ironikus, hogy éppen Rétvári Bence államtitkár az, aki azt papolja, hogy a törvények mindenkire vonatkoznak. Mindenkire, teszik ők hozzá gondolatban, csak a fideszes holdudvarra nem. De ebben tévednek, mert eljön az igazság pillanata és az elszámoltatás órája, amikor minden fillérről el kell majd mesélniük, hogy mi is lett a sorsa.” - mondta zárásként Ráczné Földi Judit. 

RSS
Kapcsolódó politikusok