Barion Pixel
Újabb brutális kiadásokat fedeztünk fel a felcsúti fociakadémia költéseiben

Újabb brutális kiadásokat fedeztünk fel a felcsúti fociakadémia költéseiben

2021.02.02.

Újabb brutális kiadásokat fedeztünk fel a felcsúti fociakadémia költéseiben

 

Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja és Varju László, a DK alelnöke, a Költségvetési Bizottság elnöke közös sajtótájékoztatójukon emlékeztettek, évek óta tartó kemény munka, több ezer kilométer utazás, és végtelen huzavona fekszik abban, hogy ma ismét itt állhatnak, és újabb TAO-pénzek sorsáról számolhatnak be. 

 

“Októberben már megkaptunk egy kupac számlát, bizonyára mindenki emlékszik rá, hogy ezekben szerepelt a felcsúti fociutánpótlásnak három hónap alatt vásárolt hétezer túró rudi, a több százezres wc-papír tétel, vagy a süteményre elköltött félmillió forint.” - idézte fel Földi Judit, majd ismertette, néhány nappal ezelőtt újabb adag, nehezen megszerzett dokumentummal lettek gazdagabbak, és ebben sincsenek szerényebb tételek, mint a legutóbbiban. 

 

“Íme néhány példa azok között, amiket én néztem át: 2012 február és június között a Mészáros Lőrinc közeli fociakadémián 65 kiló fornettit, 240 kg harcsát, 6500 db zsemlét, 6 kg libamájat vásároltak. 800 ezer forintot költöttek túróra, 300 ezret tésztára, és most kapaszkodjanak meg: 2,2 millió forintot süteményre.” - sorolta a DK elnökségi tagja. 

 

Ráczné Földi Judit hangsúlyozta, a Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy egy fociakadémia büntetlenül nyelheti a közpénzmilliárdokat Magyarországon.

 

“ És nehogy azt gondolják, hogy ezek valaha is le fognak állni amíg hatalmon vannak. Most, a válság kellős közepén, miközben emberek kerülnek utcára, életek mennek tönkre, vállalkozások zárnak be, most is megkapják a magukét közpénzből. Ezért jusson eszébe mindenkinek az a több, mint 2 millió forint, amit süteményre költöttek, amikor a gyerekével ott áll a cukrászda előtt, és azt kell neki mondani, hogy nincs pénz egy szelet tortára se! Jusson eszébe mindenkinek a focistáknak vett libamáj, amikor már hó végén a felvágottat sem tudja megfizetni!” - mondta a politikus, majd hozzátette, gyalázatnak tartják ezt, ezért fognak számon kérni a 2022-es választás után minden egyes ellopott forintot, amit a magyarok zsebéből vett ki az oligarchakommandó. 

 

“Az én számláimban sem szerepel kevesebb felháborító tétel, ezzel gondolom nem okozok nagy meglepetést.” - vette át a szót Varju László. Úgy fogalmazott, igazából egy dolog vigasztalja - már ha mondhatja ezt - hogy az évek óta rétestésztaként nyúló harcnak a dokumentumokért legalább van értelme, hiszen ami itt van feketén fehéren készen, az egy komplett vádirat Orbánék és a haverok ellen.

 

“ De akkor nézzük, mit is tartalmaz az én vádiratom:  2014. június-július-augusztus során, tehát ebben a három hónapban elköltöttek többek között 196 ezer forintot süteményre, 230 ezer forintot csokira - bizonyára nagyon édesszájúak a sportolók -, valamint ezen felül még 351 ezer forintot éttermi számlákra.” - ismertette a politikus. 

 

Varju László kijelentette, a Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy egy fociakadémia büntetlenül nyelheti a közpénzmilliárdokat Magyarországon. 

 

“Szégyen az, hogy magyar családok kerülnek kilátástalan helyzetbe, de a fociakadémia számolatlanul költheti a közpénzt arra, amit csak megkívánnak. A Fidesz-kormány 11. évében vegyük észre, hogy hova süllyedt az ország, vegyük észre, hogy a gazdasági válság közepette a pánikkormány energiáit még mindig az viszi el, hogy hogyan lehetne még mindig még többet és többet ellopni a közpénzből, a magyarok pénzéből.” - fogalmazott a politikus.

 

Varju szerint a Fidesz mára egy feneketlen zsák lett, nincs az az összeg amit ne tudnának maguk között elosztani, miközben az ország tönkremegy, az emberek elmenekülnek, és akkor semmi más nem marad itt, mint egy rakás gazos stadion, meg néhány elhízott oligarcha. 

 

“Mi, európai magyarok nem ilyen jövőt szánunk az országnak, ezért fogjuk leváltani az Orbán-rendszert 2022-ben.” - zárta Varju a sajtótájékoztatót.

RSS
Kapcsolódó politikusok