Barion Pixel
Ráczné Földi Judit: Akár 30%-kal is drágulhat az iskolai étkeztetés szeptembertől

Ráczné Földi Judit: Akár 30%-kal is drágulhat az iskolai étkeztetés szeptembertől

2022.08.22.

Ráczné Földi Judit: Akár 30%-kal is drágulhat az iskolai étkeztetés szeptembertől

 

 

Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja sajtótájékoztató keretében emlékeztetett: a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetségének elnöke szerint akár 30%-os drágulás is lehet szeptembertől a közétkeztetésben.

 

„A drágulás oka természetesen az orbáni infláció: drágábbak az élelmiszerek, drágább a benzin a céges autókba, és drágább a rezsi is. Ezek mindegyike beépül a menza árába, ezért jön szeptembertől brutális drágulás, így ezt is az emberek, a szülők fogják megfizetni. És mivel a miniszterelnök csak a saját fizetését triplázta meg, a magyarokét nem, sok családnak lesz megterhelő a menza ára is.” – magyarázta a politikus.

 

Ráczné Földi Judit közölte, a Demokratikus Koalíció szerint a kormány a felelős azért, hogy minden folyamatosan drágul, a menza is az orbáni infláció miatt lesz drágább szeptembertől.

 

„Orbán miatt gyenge a forint, Orbán miatt drágulnak az élelmiszerek, Orbán miatt van rezsiemelés, és Orbán miatt lesz drágább most a közétkeztetés is. Ezt Orbán Viktor is pontosan tudja, ezért hazudott a választás előtt, hogy aztán minden idők legfájdalmasabb megszorításával sújtsa Magyarországot.” – sorolta a politikus, kiemelve, a DK elutasítja, hogy a kormány az emberekkel akarja megfizettetni a saját kudarcos kormányzati teljesítményét, egyetlen gyerek sem maradhat éhes Orbán Viktor miatt.

 

Ráczné Földi Judit úgy fogalmazott, ami most a menzával történik, az fog történni mindennel az országban.

 

„Mára minden cég piaci áron tankol, mindenki hétszeres gázárat fizet és mindenkinek ezer forintba kerül egy kiló kenyér - háromszoros fizetést azonban csak Orbán Viktor kap, más nem. Ezért minden drágulni fog, az orbáni infláció ott lesz az életünk minden területén. Ezért a helyzetért az éveken folytatott felelőtlen forintgyengítés a felelős, ennek az eredménye az orbáni infláció, amit a miniszterelnök az emberekkel fizettet meg minden egyes nap.” – mondta a politikus, zárásként hozzátéve, Orbán Viktor a rezsiemelés kapcsán mondta azt, hogy aki nem tudja kifizetni, az keressen többet, valószínűleg ezt üzenné a közétkeztetés ára miatt aggódó szülőknek is.

RSS
Kapcsolódó politikusok