Barion Pixel
A Karmelita-kolostor Orbán hataloméhségének és diktatórikus hajlamainak megtestesítője - 2022-ben visszaállítjuk a pártállam helyére a jogállamot!

A Karmelita-kolostor Orbán hataloméhségének és diktatórikus hajlamainak megtestesítője - 2022-ben visszaállítjuk a pártállam helyére a jogállamot!

2020.11.22.

A Karmelita-kolostor Orbán hataloméhségének és diktatórikus hajlamainak megtestesítője - 2022-ben visszaállítjuk a pártállam helyére a jogállamot!

 

Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja és Sermer Ádám, a Liberálisok ügyvivője vasárnapi sajtótájékoztatójukon emlékeztettek: az elmúlt hetekben több olyan helyszínt végigjártak, amik az elmúlt tíz évben a jogállami intézményekből a pártállam kézivezérelt bábjai lettek. 

 

“Ilyen a Fidesz propagandatévéjévé avanzsált hajdani köztévé, az Állami Számvevőszék, a köztársasági elnök, a legfőbb ügyész, és a NAV is. És most itt állunk, a Karmelita-kolostor előtt, Orbán Viktor várbeli bunkere előtt, ahova bevette magát, ahol a világörökségi státuszra fittyet hányva komplett erkélyt építettek neki, amit több milliárd forintért bútoroztak be, és ahova a legendás Gundel étterem szállítja a napi menüt.” - ismertette Ráczné Földi Judit. A DK politikusa elmondta, Orbán Viktor ugyan megpróbálja adni a nép egyszerű gyermekét, aki feltűrt ingujjal tunkolja a pörkölt szaftját, de valójában ő nem más, mint egy hataloméhes zsarnok, akinek mindene a hatalom, a pénz, a luxus, a fényűzés. 

 

“Ezért kuckózott be ide a Várba, ezért hajtotta uralom alá a demokratikus intézményeket, ezért szenvednek a magyarok. Orbán Viktor, ha a vasutat szeretne, akkor építtet egyet, ha stadiont szeretne, akkor azt egyenesen kertje végébe húzzák fel, és ha király akar lenni, hát einstandolja a budai Várat is.” - tette hozzá a DK elnökségi tagja. 

 

Ráczné Földi Judit kijelentette, a Demokratikus Koalíció szerint itt az ideje véget vetni Orbán Viktor diktatúrájának. Úgy fogalmazott, a 2022-es választáson együtt, közösen, más pártokkal összefogva vissza fogják állítani a pártállam helyére a jogállamot. 

 

“Mi, európai magyarok nem fogjuk tűrni, hogy a Fidesz rendszere végleg a szakadékba taszítsa az országot. Orbán és haverjai pedig maguktól nem fognak leállni, nekik most, a gazdasági válság közepén is csak a saját érdekü, a saját kényelmük a fontos, hogy hány stadiont építve mennyi közpénzt lophatnak el, hogy mennyi festményt, szobrot vagy szőnyeget vehetnek az irodáikba, hogy hány milliárdért rendezhetnek maguknak vadászati világkiállítást, vagy NER-bulikat.” - mondta a DK- s politikus, hangsúlyozva,  ezért kell a Fidesz ellenfeleinek együttműködve végleg leváltani ezt a rendszert, és visszaállítani Magyarországon a jogállamot. 

 

Sermer Ádám a szót átvéve felhívta a figyelmet, sajtótájékoztató sorozatuk minden egyes állomásán megmutatták, hogy az Orbán-rendszer 2010 óta milyen módszeresen és erőszakosan bontotta le a jogállamiság feltételeit biztosító intézményrendszert.

 

“A köztévéből propagandatévé, köztársasági elnökből súlytalan aláírógép, a legfőbb ügyészből Orbán kesztyűbábja, az ÁSZ-ból az ellenzéket sakkban tartó szervezet, a NAV-ból pedig a magyarokat fojtogató intézmény lett. És mindennek csúcsán itt ül egy ember a Karmelita-kolostorban, önmagát korlátlan hatalommal rendelkező kormányzónak, vagy királynak képzelve, abban a hitben, hogy soha, semmi bántódása nem eshet majd, hiszen mindenkit az uralma alá hajtott.” - jelentette ki a Liberálisok ügyvivője. Sermer szerint ez hatalmas tévedés, az emberek pontosan érzik a saját bőrükön minden nap, hogy ez az ország élhetetlen lett az elmúlt tíz évben. Hozzátette, most a gazdasági válságban azt is megtapasztalják, hogy a Fidesz-kormány semmiféle segítséget nem fog nyújtani. 

 

“Nem lesz bértámogatás, nem lesz emelt családi pótlék, nem lesz méltó nyugdíj, normális kórház vagy iskola, ha rajtuk múlik. Lesz helyettük még több stadion, kisvasút, átépített kolostor, fideszes balaton-parti dácsák, és sok-sok drága festmény meg szőnyeg a haverok dolgozószobájába.” - mondta a Liberális politikus.  

 

Sermer Ádám leszögezte, a Liberális párt tagjai más pártokkal együttműködve azon dolgoznak, hogy 2022-ben végleg eltüntethessék ezt a fideszes világot, és visszaállítsák a pártállam helyére a jogállamot. 

 

“Elég volt a demokrácia intézményeinek lebontásából, elég volt az önkényből, a hazug propagandából, a közpénzek ellopásából, elég volt Orbán Viktorból és a Fideszből. Nekünk, a Fidesz ellenfeleinek kell  együttműködve végleg leváltani ezt a rendszert, és visszaállítani Magyarországon a jogállamot 2022-ben.” - mondta zárásként Sermer. 

RSS
Kapcsolódó politikusok