Barion Pixel
A DK közérdekű adatigényléssel akarja kideríteni, hogy mennyit költ a kormány propagandára válságkezelés helyett

A DK közérdekű adatigényléssel akarja kideríteni, hogy mennyit költ a kormány propagandára válságkezelés helyett

2020.06.20.

A DK közérdekű adatigényléssel akarja kideríteni, hogy mennyit költ a kormány propagandára válságkezelés helyett 

 

Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, a Demokrata Képviselők Közösségének elnöke szombati sajtótájékoztatóján emlékeztetett: míg a kormányok minden más európai országban a válságkezelésre költenek, az Orbán-kormány inkább propagandára költi a magyarok pénzét. 

 

“A magyarok még fel sem ocsúdhattak abból, hogy Magyarországon nincs széles körben elérhető állami bérpótlás, nincs elbocsájtottaknak járó támogatás, nincs nyugdíjasoknak vagy kisgyermekeseknek  járó támogatás, az országot máris ellepték az óriásplakátok, TV-, rádió- és újsághirdetések az állítólagos kormányzati válságkezelésről. Egyelőre tehát azt látjuk, hogy a válságkezelésre, az emberekre, a magyar kis- és középvállalkozásokra, a magyar csládokra nincs pénz, bezzeg propagandára van.” - mondta a DK elnökségi tagja, hozzátéve: azt azonban egyelőre nem tudni, hogy mennyi pénzt költ el a kormány válságkezelés helyett agymosásra.

 

Ráczné Földi Judit elmondta, a Demokratikus Koalíció közérdekű adatigényléssel akarja megtudni, hogy mennyi pénzt költ a kormány propagandára. 

 

“Kormányzati gyávaságnak és gyengeségnek tartjuk, hogy az Orbán-kormány ahelyett, hogy segítene az embereknek, inkább arra költ, hogy azt hazudja nekik, hogy segített. A DK szerint európai magyar polgárokként jogunk van tudni, hogy a problémák elől mindig megfutamodó gyáva kormányunk mennyi pénzt költött arra, hogy nekünk hazudjon. Ha már nincs válságkezelés, nincs érdemi állami bérpótlás, nincs elbocsájtottaknak járó támogatás, és nincs nyugdíjasoknak vagy kisgyermekeseknek járó támogatás sem, akkor legalább tudjuk meg, hogy mennyi pénzünk megy el kormányzati hazudozásra! Ne legyenek gyávák, mondják csak a magyarok szemébe, hogy mennyit költenek propagandára válságkezelés helyett!” - hangsúlyozta a DKK elnöke.

 

Ráczné Földi Judit ismertette: a közérdekű adatigénylésben a DK a Nemzeti Kommunikációs Hivatalhoz fordult, hogy pontosan mekkora értékben, hány felületen, és milyen cégekkel szerződve költenek propagandára. Elmondása szerint teljesítményigazolásikat, médiaterveket, számlákat, pénzügyi elszámolásokat és szerződéseket akarnak látni ezekről a költésekről. 

 

“Külön rákérdeztünk az adatigénylésben a legnagyobb fideszes propagandacégekre, valamint természetesen a Rogán Antal vezette propagandaminisztériumra is. Jogunk van tudni, hogy mennyi befizetett adónkat költik hazudozásra ahelyett, hogy segítenének belőle, amikor bajba kerülünk.” - zárta a politikus.

RSS
Kapcsolódó politikusok