Barion Pixel
Ráczné Földi Judit: A szolnoki kórházban heti két napon szülhetnek a kismamák - A DK azonnali megoldást követel!

Ráczné Földi Judit: A szolnoki kórházban heti két napon szülhetnek a kismamák - A DK azonnali megoldást követel!

2022.10.09.

Ráczné Földi Judit: A szolnoki kórházban heti két napon szülhetnek a kismamák - A DK azonnali megoldást követel!

 

Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja sajtótájékoztató keretében emlékeztetett, még a nyáron robbant a hír Szolnokon, hogy a megyei Hetényi Géza kórházban az orvos- és ápolóhiány miatt a szülés előtt álló anyukákat más kórházakba irányítják.

 

„Egészen konkrétan csak hétfőn és szerdán tudják fogadni a szülő nőket, egyéb napokon Budapestre, vagy Debrecenbe küldik őket. A sajtónak nyilatkozó kismamák elmondták, hogy meg vannak rémülve attól, hogy száz kilométerekre küldözgessék őket, miközben elképesztően fontos lenne, hogy nyugodtan, biztonságban hozhassák világra gyermekeiket.” – foglalta össze a politikus.

 

Ráczné Földi Judit a Demokratikus Koalíció nevében azonnali megoldást követelt nem csupán a szolnoki kórház esetében, hanem a teljes egészségügyben.

 

„Miközben az egyik oldalról riasztó orvos- és ápolóhiányról, sorozatosan leálló osztályokról jönnek hírek, a másik oldalról Pintér Sándor belügyminiszter nemhogy segítséget nyújtana, hanem épp mindenféle szakmai egyeztetés nélkül készül hozzányúlni az egészségügyhöz, és átalakítani azt. Egy felelős kormány belátná, hogy végre ideje lenne a szakembereket is megkérdezni, ha el akarják kerülni a katasztrófát. Orbánék ehelyett egy rendőr kezébe adják az ágazatot, aztán majd lesz valami.” – fogalmazott a politikus. Ráczné Földi Judit arra is kitért, nem csupán Szolnokon van baj a szülészeti ellátással.

 

„Korábban arról is érkezett beszámoló, hogy a Mohácson bezárt a szülészet, ehelyett Pécsre kellett menniük az anyukáknak, ami mintegy 50 kilométer távolság. Tény az is, hogy egyes térségekben már az alapellátás is bizonytalan, annyira kevés az orvos. Ez pedig hosszútávon olyan mértékű katasztrófához vezet, ami kihatással lesz az egész országra. És erre nem megoldás, hogy egy belügyminisztert ültetnek az egészségügyi ágazat nyakára, aki nyilvánvalóan semmit sem ért a témához.” – mondta zárásként a politikus.

RSS
Kapcsolódó politikusok