Barion Pixel
Ráczné Földi Judit: Bebizonyosodott, hogy csak lopásra kellett a lélegeztetőgép-bizniszben használt Fidesz-közeli cég

Ráczné Földi Judit: Bebizonyosodott, hogy csak lopásra kellett a lélegeztetőgép-bizniszben használt Fidesz-közeli cég

2022.06.03.

Ráczné Földi Judit: Bebizonyosodott, hogy csak lopásra kellett a lélegeztetőgép-bizniszben használt Fidesz-közeli cég

 

Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy már meg is szűnt lélegeztetőgép-bizniszben használt Fidesz-közeli cég, azaz bebizonyosodott, hogy csak lopásra kellett a kft.

 

A DK politikusa arra emlékeztett: a koronavírus-járványban a törvénytelen kormány sokszorosan túlárazott, kínai lélegeztetőgépet vásárolt egy gyanús közvetítőcégen keresztül. A Fourcardinal Tanácsadó Kft. gépenként 17 millió forintos üzletet kötött a lélegeztetőgép-bizniszen. „Ami ezután történt, az a korrupciós ügyek mintapéldája is lehetne: a cégből kivettek 2,8 milliárd forint, azaz 2800 millió forint osztalékot, majd megszüntették; a cég mára túl van a végelszámoláson is” – mondta Ráczné Földi Judit.

 

A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja kijelentette: a DK azonnali magyarázatot vár a kormánytól a következő kérdésekre: kik kerestek közel 3 milliárd forintot a lélegeztetőgép-bizniszen? Kinek a kedvéért döntött úgy a törvénytelen kormány, hogy a nyerészkedni fog a járványon is? Hol a pénz, amit kínai, más országokban egyébként használhatatlannak és veszélyesnek minősített lélegeztetőgépekre költöttek? A DK szerint a cég végelszámolása maga a beismerés, nyilvánvaló, hogy csak a lopásra kellett a Fidesz-közeli vállalkozás – fogalmazott.

 

Ráczné Földi Judit felidézte, hogy a lélegeztetőgép-biznisznek korábban Kálmán Olga járt utána, aki előbb közérdekű adatigénylést adott be Szijjártó Péternek, majd pert indított a szerződések kiadásáért, végül pedig büntetőfeljelentést is tett az ügyben. „Mondanom sem kell, senkit sem vittek el bilincsben és vezetőszáron, pedig mint a cég végelszámolása mutatja, volt mit eltitkolnia a kínai lélegeztetőgépeken milliárdokat kereső vállalkozásnak. Már csak egyetlen kérdés maradt: kihez került az a közel 3 milliárd forint, amit a törvénytelen kormány túlárazásra szórt el az adófizetők pénzéből?” – tette fel a kérdést a DK-s politikus, elismételve: a DK azonnali magyarázatot vár a történtekre.

RSS
Kapcsolódó politikusok