Barion Pixel
A Demokratikus Koalíció TAO iratokkal kapcsolatos küzdelme ragyogóan megmutatja, miért küzd Orbán Viktor olyan kitartóan a jogállamiság ellen

A Demokratikus Koalíció TAO iratokkal kapcsolatos küzdelme ragyogóan megmutatja, miért küzd Orbán Viktor olyan kitartóan a jogállamiság ellen

2020.07.23.

A Demokratikus Koalíció TAO iratokkal kapcsolatos küzdelme ragyogóan megmutatja, miért küzd Orbán Viktor olyan kitartóan a jogállamiság ellen 



Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja és Varju László, a DK alelnöke csütörtöki közös sajtótájékoztatójukon ismertették: újabb kört tettek az évek óta húzódó abszurd drámában, amit három betűvel össze lehet foglalni: TAO. 

 

“Nincs gyakorlatilag olyan hét, hogy a sajtóban ne durrantanának egy sztorit, ami arról szól, hogy melyik oligarcha melyik focicsapata ürügyén mennyire jár jól a lopott közpénzzel. Mi semmi mást nem akarunk, mint ország-világ elé tárni ezeket a lopásokat, megmutatni, mi is van a papírok, számlák, szerződékek mögött. Ha összeszámolnánk, hogy hány óràt töltöttünk az elmúlt években ezzel az üggyel, simán a rekordok könyvébe kerülnénk, mert nagyjából nincs másik ilyen ország Európában, amelyiknek a kormánya, intézményei ilyen brutálisan ellenállnának egy jogerős bírósági ítélettel szemben.” - foglalta össze Ráczné Földi Judit, hozzátéve, most a változatosság kedvéért egy végrehajtócéget kellett megkeresniük, hogy végre megismerkedhessenek a felcsúti fociakadémia több mint 15 milliárdos költéseinek részleteivel. 

 

Ráczné Földi Judit úgy fogalmazott: a Demokratikus Koalíció TAO-iratokkal kapcsolatos küzdelme ragyogóan megmutatja, miért küzd Orbán Viktor olyan kitartóan a jogállamiság ellen. 

 

“Orbán és köre érdekei azt diktálják, hogy büntetlenül lophassanak és ezt büntetlenül titkolhassák, de persze eközben elvárják, hogy az Európai Unió változatlan lelkesedéssel talicskázza alájuk a pénzt, amit aztán újra és újra szabadon tüntethetnek el, mint a feneketlen konyhamalac. Mi, európai magyarok nem maradunk csendben, nem hagyjuk ezt annyiban és főként soha, de soha nem adjuk fel, szórakozzanak velünk bármeddig. A végtelenségig úgyse fog működni a kleptokrácia, és ha nagyon forró lesz a talaj, végső esetben úgyis egymást fogják felváltva a beköpni a haverok, sógorok és strómanok. Természetesen hátradőlni addig sem fogunk, efelől kétsége se legyen senkinek.” - jelentette ki a DK elnökségi tagja. 

 

Varju László a szót átvéve azzal nyitott, nyilván mindenki ismeri a klasszikus viccet az agresszív kismalacról, aki mikor elesik a biciklivel, felpattan, és közli, hogy “én így szállok le”. 

 

“Nos, Orbán még az agresszív kismalacnál is nagyobb hangon fújta a magáét arról, hogy mekkora sikereket ért el Brüsszelben, például azzal, hogy a jogállamiság kikerült a feltételrendszerből. Nos, Orbán nem csak agresszív kismalac, hanem szemérmetlen hazudozó is, hiszen szó sincs arról, hogy a jogállamiság ne lenne alapvető elvárás Európában. Márpedig Orbánnak alapvető érdeke ez, ragyogón kiderül a mi példánkból is. De ha kell, akkor mi valóban végig fogjuk járni az összes bíróságot, könyvvizsgálót, végrehajtót, addig járunk a nyakukra, míg végre nem történik érdemi előrelépés. Azt ugyanis soha az életben nem fogjuk benyelni, hogy mi sorra nyerjük a pereket a felcsúti fociakadémia vagy az Emberi Erőforrások Minisztériuma ellen, ám a rendszer egy csettintesre összezár és szembeköpi a demokrácia és a jogállam minden kis négyzetcentiméterét.” - foglalta össze a DK-s politikus. 

 

Varju kijelentette, soha nem fognak félreállni és nem fogják feladni. 

 

“Ugyan a DK ketrecharca a NER-rel és a TAO-üggyel mindenestül megmutatta, hogy miért ágál Orbán a jogállamiság ellen, a mi feladatunk az, hogy minden eszközzel megakadályozzuk az ámokfutását, és hogy kiderítsük és a nyilvánosság elé tárjuk azt a mocskos, szemérmetlen lopást, ami évek óta szabadon megy azzal az indokkal, hogy ők a sportot támogatják. Márpedig a Fidesz viszonya annyi a sporthoz, hogy sportot űznek a lopásból, és ezt vidáman megbeszélik szotyizás közben egy-egy VIP páholyban.“ - mondta zárásként a DK alelnöke. 

RSS
Kapcsolódó politikusok