Barion Pixel
Ráczné Földi Judit: Németország 65 milliárd eurós csomaggal akadályozza meg a válságot, amit nálunk a magyarok fizetnek meg

Ráczné Földi Judit: Németország 65 milliárd eurós csomaggal akadályozza meg a válságot, amit nálunk a magyarok fizetnek meg

2022.09.06.

Ráczné Földi Judit: Németország 65 milliárd eurós csomaggal akadályozza meg a válságot, amit nálunk a magyarok fizetnek meg - Orbán miatt van válság ma Magyarországon

 

Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségének tagja sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet rá, hogy amíg itthon a magyar kormány egymás után jelenti be a megszorító intézkedéseket, addig a német kormány 65 milliárd euró értékben fogja támogatni a német családokat és cégeket.

 

„Korlátozzák az áramáremelkedést, rezsitámogatást adnak a vállalkozásoknak, emelik a családi pótlékot és a lakhatási támogatásokat, valamint csökkentik az adókat. Ilyen és ehhez hasonló intézkedések vannak szerte Európában, amíg a magyarok megszorításokat, hétszeres gázáremelést és adóemeléseket kapnak az Orbán-kormánytól. Európában ezért nincs megélhetési válság, miközben Magyarország a rendszerváltás óta eltelt időszak legkeményebb válsága elé néz. Mondjuk ki: Orbán Viktor miatt van ma válság Magyarországon.” – hangsúlyozta a politikus.

 

Ráczné Földi Judit közölte, a Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy ne mélyítse tovább a válságot, hanem azonnal hagyjon fel a megszorítások politikájával.

 

„Rezsiemelés helyett rezsitámogatásra, adóemelés helyett adócsökkentésre, megszorítások helyett megemelt családi pótlékra, lakhatási támogatásra és az infláció kormányzati ellensúlyozására van szükség! A DK-nak elege van abból, hogy Orbán Viktor teljes egészében a magyar emberekkel és vállalkozásokkal akarja megfizettetni a válságot, amit eleve az ő kormánya okozott Magyarországon. Nem szabad hagyni, hogy a kormány miatt otthonok tízezrei maradjanak fűtetlenül a következő hónapokban, hogy magyar vállalkozások ezrei menjenek tönkre, hogy a rezsiárak miatt minden bezárjon a télre.” – magyarázta a politikus, hozzátéve, ha ez fog történni, az Orbán Viktor miatt fog történni, mert Orbán Viktor miatt van válság ma Magyarországon.

 

Ráczné Földi Judit úgy fogalmazott, mára egyértelmű, hogy Orbán Viktor okozott megélhetési válságot Magyarországon.

 

„Minden az orbáni inflációval és az élelmiszerdrágulással kezdődött, majd jöttek a megszorítások, az adóemelések, a hétszeres gázáremelés és kétszeres áramáremelés. Ez vezetett a jelenlegi helyzethez. Ha a kormány nem hagy fel azonnal a megszorítások politikájával, akkor Orbán következő áldozatai a magyar vállalkozások és a munkahelyek lesznek.” – jelentette ki a DK elnökségi tagja, hozzátéve: segíteni kellene az embereknek, a családoknak és a vállalkozásoknak, de Orbán ehelyett inkább velük fizettetné meg a válságot.

RSS
Kapcsolódó politikusok