Barion Pixel

1968. február 23-án születtem Budapesten. Középiskolai tanulmányaim után a Szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán szereztem diplomát magyar- nyelv és irodalom, népművelés szakon 1990-ben.

1993-tól az MTV Nyugat-Magyarországi Regionális Stúdiójában kezdtem el televíziós pályafutásomat, mint műsorvezető, szerkesztő-riporter. Egy évvel később már a regionális televíziózás mellett a Magyar Televízió Híradó, Objektív, A Hét, Szabadság tér című műsorait vezettem, emellett számtalan más műsort tudósítottam Nyugat-Magyarországról, mint riporter, illetve dokumentumfilmet forgattam.
1998-ban a politikai váltás az MTV-t is elérte, akkor búcsúztam el a közszolgálati televíziótól. Ezt követően a Rádió Bridge műsorvezetője lettem, majd, 2000-ben az Info Rádió alapító tagja, műsorvezető, szerkesztő-riportereként kezdtem el dolgozni.
2003-ban igazoltam a Magyar ATV-hez, melynek hírigazgatója lettem. Ezekben az években az Egyenes Beszéd, Híradó, reggeli- valamint kül- és belpolitikai műsorok műsorvezetője, szerkesztő-riportere is voltam. 2006-tól már kizárólag az Egyenes Beszéd című politikai hír-háttér műsor főszerkesztője és állandó műsorvezetőjeként dolgoztam.
2016 év végén a Hír Tv-hez igazoltam, ahol 2018-ig az Egyenesen című műsort vezettem. Ezt követően szabadúszó újságíró lettem, majd 2019 nyarán a Demokratikus Koalíció ajánlásával indultam a főpolgármesteri előválasztáson. 2019 őszén csatlakoztam a Demokratikus Koalíció közösségéhez és egyben a
Humán területekért Felelős Főpolgármester-helyettesi Iroda, kultúráért felelős főtanácsadójaként kezdtem el dolgozni.
2020-ban a Demokratikus Koalíció elnökségi tagjává választottak, majd a 2023-as tisztújító kongresszuson ismét nagy többséggel szavaztak nekem bizalmat a küldöttek, hogy elnökségi tagként folytassam a munkát.
A 2022-es országgyűlési választáson listás mandátumot szereztem, így a Demokratikus Koalíció parlamenti frakciójának tagja, és frakciószóvivője lettem.
Ugyanebben az évben az Országgyűlés Kulturális Bizottságának alelnökévé választottak.
A 2022 őszén megalakul Árnyékkormány árnyék-kormányszóvivője lettem. 

Férjem Hoffmann György televíziós rendező, gyermekeink: Luca (1991) és Márton (2008).

Televíziós pályám során számtalan díjat kaptam:

  • 2007 Story Érték-díj
  • 2007 Bossányi Katalin emlék-díj
  • 2008 Az Év stúdióbeszélgetése Kamera Hungária díj
  • 2009 Radnóti Miklós antirasszista díj
  • 2010 Szabad Sajtó díj
  • 2010 Az Év parlamenti újságírója díj
  • 2011 Déri János-díj 
  • 2013 Pulitzer-emlékdíj
Kapcsolódó cikkek és videók