Kálmán Olga: Nagy Márton bejelentette, hogy közeleg az ársapkák kivezetése, újabb megszorításra készül a Fidesz

2022.09.01.

Kálmán Olga, a DK frakciószóvivője sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet arra: újabb megszorításra készül a Fidesz, miután Nagy Márton megszorításokért felelős miniszter arról beszélt tegnap az Inforádióban, hogy előbb-utóbb ki kell vezetni az ársapkákat.

A DK országgyűlési képviselője szó szerint idézte a minisztert, aki azt mondta: “az intézkedés jó volt, amíg átmeneti volt a helyzet, de ha állandóvá válik, akkor nem fenntarthatóak az ársapkák”. Kálmán Olga hozzátette: az átmeneti helyzet nyilván a választási kampányra vonatkozik, a választási kampányra és az ország átverésére tehát jók voltak az ársapkák, de most már megvan a hatalom, így nincs rájuk szükség a továbbiakban. Ezzel újabb megszorítás következik a hétszeres gázáremelés, a többszörös áramáremelés, az Európarekorder élelmiszerdrágulás, a KATA eltörlése és a kormányzati adóemelések után – jelentette ki a DK elnökségi tagja.

Kálmán Olga kijelentette: a Demokratikus Koalíció szerint bebizonyosodott, hogy az ársapkákkal is csak átverték a magyarokat, a választás után a Fidesz ezeket is megszünteti, jön a következő fájdalmas megszorítás. „A DK szerint ez a sokadik bizonyítéka annak, hogy Orbán miatt van válság Magyarországon, és amíg Orbán marad, addig marad a válság is. A DK szerint hiába beszél átmeneti helyzetről a kormány az ársapkák kivezetése kapcsán, valójában ez a kormány tekinthető átmenetinek, hiszen ez a kormány okozza a válságot Magyarországon” – fogalmazott.

A DK politikusa szerint az elmúlt hónapokban Magyarország úgy lett Európa élelmiszerdrágulás-rekordere, hogy bizonyos termékek rögzített hatósági áron voltak. „Így is 20% feletti élelmiszerdrágulás volt csak az elmúlt fél évben, az ársapkák nélkül ennél is durvább, gazdasági összeomlás-szerű drágulás következik. A választás előtt lehazudták a csillagokat az égről, azzal vádolták az ellenzéket, hogy megszorításokra készül, majd a választás után megszorítások tucatját borították az átvert és kisemmizett országra. Orbáni infláció, rezsiemelés, adóemelés, ársapkák eltörlése - ebben a sorrendben vezette be Orbán Viktor a válságot okozó intézkedéseket, Orbán miatt van ma válság Magyarországon” – mondta Kálmán Olga, elismételve: hiába beszél átmeneti helyzetről a kormány az ársapkák kivezetése kapcsán, valójában ez a kormány tekinthető átmenetinek, hiszen Orbán Viktor és kormánya okozzák a válságot Magyarországon.

Kálmán Olga
A DK frakciószóvivője