Barion Pixel
A KATA tönkretétele lett a vége Parragh László javaslatának - A DK a fideszes iparkamara-elnök lemondását követeli

A KATA tönkretétele lett a vége Parragh László javaslatának - A DK a fideszes iparkamara-elnök lemondását követeli

2022.07.12.

Kálmán Olga: A KATA tönkretétele lett a vége Parragh László javaslatának - A DK a fideszes iparkamara-elnök lemondását követeli

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője és országgyűlési képviselője sajtótájékoztató keretében úgy fogalmazott: kezdetektől fogva baljós volt, amikor Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara fideszes elnöke a KATA átalakításáról kezdett beszélni.

„Mára minden félelem beigazolódott, a brutális orbáni megszorítócsomag részeként a Fidesz gyakorlatilag tönkretette a katás adózást. Ez adóemelés, ez megszorítás, ami miatt másfél hónap múlva magyar vállalkozások százezrei fognak megszűnni. Ezek után az a minimum, hogy legalább a megszorítás értelmi szerzője ne maradjon a helyén.” – hangsúlyozta a politikus.

Kálmán Olga közölte, a Demokratikus Koalíció Parragh László lemondását követeli a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara éléről.

„A fideszes kamaraelnök most örülhet; a műtét sikerült, a KATA meghalt. Ez volt az utolsó csepp a pohárban azok után, hogy Parragh évek óta a megszorításokat és az adóemeléseket képviseli, elég csak a kötelező kamarai tagság bevezetésére gondolni. A DK szerint a KATA tönkretétele után Parragh Lászlónak nincs helye a kamara élén, kérjen inkább egy államtitkári pozíciót a Fidesztől, úgyis évek óta a hatalmat és nem a kereskedelmet vagy az ipart szolgálja.” – magyarázta a képviselő.

Kálmán Olga hozzátette, az ember azt gondolná, hogy legalább a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének a vállalkozásokat, a magyar ipart és a kereskedelmet kellene szolgálnia.

„Ez évek óta nincs így, hiszen az iparkamara is csak a Fidesz egyik fiókszervezeteként működik. Parragh László most úgy fogalmaz, hogy “a most kiesőket nem éri jelentős hátrány”, miközben gyakorlatilag megszűnik a kedvezményes kisadózás Magyarországon, vállalkozások százezreit a szakadékba lökve. Mi azt szeretnénk, hogy Parragh László nyújtsa be a lemondását és közben mormolja maga elé, hogy őt sem éri jelentős hátrány.” – fűzte hozzá a DK-s politikus.

RSS
Kapcsolódó politikusok