Orbán sajtófőnökének azért van MTVA-s munkatársi belépője, hogy

Orbán sajtófőnökének azért van MTVA-s munkatársi belépője, hogy "gördülékenyebben" bejusson a köztévébe

2024.10.03.
Kálmán Olga, a DK frakciószóvivője írásbeli kérdéssel fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnökének ügyében, aki egy a kormányfő Facebook-oldalára feltöltött képen MTVA-s, “külső munkatárs” feliratú, fényképes nyakbaakasztót viselt - ezt a DK politikusa vette észre.

A kérdés úgy szólt: Megmagyarázná, hogy hogyan lehet az ön sajtófőnöke az MTVA munkatársa? Annak az MTVA-nak, amelyet 142 milliárd adófizetői forintból tartunk fenn. Persze tudjuk, hogy maga az egész “köztelevíziót” arra használja, hogy széthazudja a világot, de eddig legalább próbálták tagadni a kézi vezérlést. Az ön Facebook-oldalára feltett képen Havasi Bertalannak, az ön sajtófőnökének olyan fényképes belépőkártya lóg a nyakában, amin az áll, hogy az MTVA külső munkatársa. Mivel magyarázza ezt? Hány munkatarsa dolgozik még ott? Mi az ő feladatuk? Onnan is kapnak fizetést tőlünk adófizetőktől, vagy társadalmi munkában végzik a propagandagépezet irányítását? - tette fel kérdéseit Kálmán Olga.

Az írásbeli kérdésre Hidvéghi Balázs, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a következőt válaszolta: “Orbán Viktor miniszterelnök úr az aktuális közügyekről való széleskörű tájékoztatás érdekében rendszeresen ad rádióinterjút a Kossuth Rádióban. Havasi Bertalan a miniszterelnök sajtófőnökeként kíséri el ezekre az alkalmakra, a belépőkártya az MTVA-ba való belépést teszi gördülékenyebbé.”

DK Sajtóiroda