Barion Pixel
A DK petíciót indít, hogy a kormány ne szüntesse meg a katás adózást!

A DK petíciót indít, hogy a kormány ne szüntesse meg a katás adózást!

2022.05.29.

A DK petíciót indít, hogy a kormány ne szüntesse meg a katás adózást!

 

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a DK elutasítja a Fidesz megszorításait és adóemeléseit, ezért petíciót indít a katás adózás eltörlése ellen.

 

A DK országgyűlési képviselője arra emlékeztetett: az elmúlt napokban mind Varga Mihály pénzügyminiszter, mind Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elismerte, hogy a kormány a katás adózás eltörlését fontolgatja. „Márpedig ha a kisvállalkozók legkedvezményesebb adózási módját kivezetik, az egyenlő a jelentős adóemeléssel és a megszorítással, emiatt pedig több ezer kisvállalkozás mehet gyakorlatilag azonnal csődbe. Ez az adóemelés annak a fideszes megszorító csomagnak a része lehet, amelyet a héten kezdett el bejelenteni Orbán Viktor törvénytelen kormánya” – fogalmazott Kálmán Olga.

 

A DK politikusa kijelentette: a Demokratikus Koalíció elutasítja a Fidesz megszorításait és adóemeléseit, ezért petíciót indítunk, hogy a kormány ne törölje el a katát. „Nem fogjuk tétlenül végignézni, ahogy a Fidesz éppen a legkisebb magyar vállalkozásokkal, egyéni vállalkozókkal és kis, családi vállalkozásokkal fizetteti meg az elhibázott gazdaságpolitikája árát. Nem kérünk a Fidesz megszorító intézkedéseiből, így a kata elörléséből sem, ezért indítunk petíciót a katás adózás védelmében. Mutassuk meg, hogy nem értünk egyet azzal a megszorító kormányzati politikával, amiben a legkisebbek fizetnek a legnagyobbak bűneiért. Ha a törvénytelen kormány a vállalkozásokat akarja sarcolni, akkor forduljon a saját oligarchái felé, ne a tisztességes magyar kisvállalkozásokat akarja csődbe taszítani” – magyarázta a DK frakciószóvivője.

 

Kálmán Olga szerint a kata eltörlése különösen felháborító abban az országban, ahol a kormány kedvenc nagyvállalkozóit és oligarcháit megtaláljuk a 100 leggazdagabb magyart összesítő listán. „Ők azok a vállalkozók, akik zsebre tették az uniós pályázati pénzeket, akik zsebre tették a járvány utáni helyreállítási támogatásokat, de most, hogy kormányzati megszorítások jönnek, varázsütésre megfeledkezett róluk a Fidesz. A DK szerint nem szabad hagyni, hogy a kormány az emberekkel fizettesse meg az elhibázott gazdaságpolitikája árát, ezért tiltakozni fogunk minden adóemelés és megszorítás ellen” – fejtette ki a politikus, hozzátéve: „Mutassuk meg, hogy nem értünk egyet az adóemelésekkel és azzal a megszorító kormányzati politikával, amiben a legkisebbek fizetnek a legnagyobbak bűneiért!” – zárta sajtótájékoztatóját.

 

Kattints és írd alá Te is a petíciónkat: https://actionnetwork.org/petitions/kata-peticio/

RSS
Kapcsolódó politikusok