Kálmán Olga: Brutálisan emelkednek az útdíjak január elsejétől, Orbán újabb megszorításai a nagyvállalatok érdekeit szolgálják

2023.12.14.

Újabb súlyos megszorításokat vezet be az Orbán-kormány január elsejétől. Ezúttal az autósokból akar több mint 150 milliárd forintot kipréselni Orbán Viktor azzal, hogy brutálisan megemeli az autópálya-matricák árát, valamint fizetőssé teszi a főváros körüli M0-ás sztráda teljes vonalát és további gyorsforgalmi utakat.

A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szerint nem lehet további áremelésekkel és megszorításokkal terhelni az autósokat, hiszen januártól 41 forinttal emeli az Orbán-kormány az üzemanyagok literenkénti árát. Orbán Viktort azonban nem érdeklik a gürcölő magyarok megélhetési gondjai, mert az áremelésekkel nagyobb adóbevételeket szedhet be az emberektől, a nagy olajvállalatok, mint a MOL pedig még nagyobb profitot zsebelhetnek be. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Vállalati profit helyett európai fizetéseket, áremelések helyett béremeléseket, a nagyvállalatok és a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.